POLIMAC PREPORUČUJE

Pogledali smo seriju ‘Drago dijete‘: Sjajan krimić o mladoj ženi koja je pobjegla iz zatočeništva psihopata

Prizor iz serije ”Drago dijete”

 Netflix/
Serija je na vrhu top liste na hrvatskom Netflixu. S punim pravom, ako ju niste pogledali, svakako to učinite

Njemačka kriminalistička serija "Drago dijete", već neko vrijeme jedan od popularnijih naslova među hrvatskih korisnicima Netflixa, izvrće poznatu uzrečicu i postavlja pitanje - što ako biste ipak mogli izabrati svoju obitelj?

"Drago dijete" temelji se na istoimenom romanu njemačke spisateljice Romy Hausmann, a počinje tamo gdje mnoge druge serije završavaju - s rezolucijom. Ili spasenjem, kako vam je draže. Lena (Kim Riedle) jedne večeri nekako uspije pobjeći od muškarca koji ju je zatočio. Kada policajcima otkrije svoje ime, oni pomisle da su riješili slučaj nestanak studentice Lene Beck koje nema već 13 godina. Međutim, kada Lenini roditelji dođu u bolnicu kako bi je identificirali, konstatiraju da to nije Lena iako na desnom dlanu ima isti ožiljak kao i nestala.

Ako žena koja za sebe tvrdi da je Lena Beck nije Lena Beck, tko je ona? I zašto inzistira na tome da se zove Lena Beck?

Njemačke se serije rijetko kada probiju na prvo mjesto Netflixa u Hrvatskoj pa je uspjeh "Dragog djeteta" tim važniji jer pokazuje da se diljem Europe rade interesantne serije.

"Drago dijete" obiluje napetim situacijama i neočekivanim obratima, a autori su u njoj na kreativan i efektan način uspjeli pokazati kako izgleda borba protiv posttraumatskog stresnog poremećaja i psiholoških manipulacija. U novoj epizodi serijala "Polimac preporučuje", kritičar Jutarnjeg lista Nenad Polimac govori o ovoj odličnoj njemačkoj seriji koje se Hrvati ne mogu nagledati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 17:28