MEĐUNARODNI FESTIVAL

POHOD CRTIĆA NA DALEKI ISTOK Festival u Južnoj Koreji fokusirao se na suvremenu hrvatsku animaciju

Hrvatski animirani filmovi ušli su i na Međunarodni festival animacije u Kuanduu, koji se održava od 24. listopada do 1. studenog na Tajvanu

Međunarodni festival animiranog filma u južnokorejskom Bucheonu, koji se održava od 23. do 27. listopada, uz domaće naslove u natjecanju donosi i fokus na suvremenu hrvatsku animaciju.

U natjecateljskom programu prikazuje se film Široki krajolik – porculanske priče u režiji Lee Vidaković, a u sekciji TV djela projekt animirano-igrane TV serije Igramo se priče producentica Darije Kulenović Gudan i Marine Andree Škop.

Traler: 'Široki krajolik – porculanske priče' u režiji Lee Vidaković

Festivalske posebne projekcije donose niz domaćih suvremenih animiranih filmova - Surogat Dušana Vukotića, Inspektor se vratio kući Vatroslava Mimice, Tup-tup Nedeljka Dragića, Satiemanija Zdenka Gašparovića, Levijatan Simona Bogojevića Naratha, Nova hipi budućnost Dalibora Barića, Glad Petre Zlonoge i Stakleni čovjek Daniela Šuljića.

Hrvatski animirani filmovi ušli su i na Međunarodni festival animacije u Kuanduu, koji se održava od 24. listopada do 1. studenog na Tajvanu. U raznim festivalskim programima prikazuju se tri domaća naslova - višestruko nagrađivanu Simulacru, rađenu tehnikom stop animacije u režiji Ivane Bošnjak i Thomasa Johnsona, Glad Petre Zlonoge, realiziran u tehnici olovke i tuša na papiru, te Stakleni čovjek Daniela Šuljića, koji je nedavno nagrađen na 12. izdanju Europskog festivala animiranog filma Balkanima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:39