DOBROĆUDNO ČUDOVIŠTE

POLIMAC (NE) PREPORUČUJE: GODZILLA 2 'Borbe su spektakularne, film je efektan, ali previše je tu problema i nelogičnosti...'

 Profimedia, Hollywood Archive
 

Godzilla II: Kralj zvijeri, film redatelja Michaela Doughertyja, signalizira da Hollywood od popularnog japanskog gmazolikog čudovišta želi napraviti glavnu zvijezdu novog filmskog "svemira" po uzoru na onaj koji je od svojih filmova napravio Marvel.

Godzilla II: Kralj zvijeri možda je nastavak filma Godzilla iz 2014. godine redatelja Garetha Edwards, no to po njegovoj radnji nikada ne biste rekli jer priča napušta junake prošlog filma i mijenja ih novima.

U ovom filmu kripto-zoološka agencija Monarh i njezina paleobiologinja Emma Russell (Vera Farmiga) proučava i traži Godzillu i njemu slična bića - titane - kako bi uz pomoć emitiranja posebnih frekvencija mijenjala njihovo ponašanje. Kada se ispostavi da je Russell zapravo ekoterorist koji uz pomoć titana želi vratiti ravnotežu na Zemlju, što tijekom filma i napravi, ljudi i titani moraju surađivati kako bi porazili Kralja Gidoru, mitsko čudovište koje prijeti i ljudima i titanima.

Filmski i televizijski kritičar Jutarnjeg lista Nenad Polimac ističe da je Godzilla II: Kralj zvijeri poseban po tome što se u holivudskoj produkciji filma o Godzilli u njemu prvi puta pojavljuju i druga čudovišta iz reda tzv. "titana" - Kralj Gidora, Mothra i mnogi drugi.

U video kritici Nenada Polimca doznajte zašto je problematično to što se film ne veže na prethodni film, jesu li borbe "titana" pun pogodak ili ćorak te je li bolje pogledati ovaj film ili neki od starijih japanskih filmova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:59