NE ŽELE KOMENTIRATI

Potporu za knjige nisu dobile nakladničke kuće Profil i Školska knjiga, a iznenađenje je izdavač kojemu je pripalo 100. 000 eura

Fraktura na Interliberu

 Marko Todorov/Cropix
Fraktura, Hena.com, Naklada Ljevak, V.B.Z. te Vuković Runjić dobili su po 80.000 eura, Leykam International, Fibra i Petrine knjige 70.000, a Disput, Mala zvona, OceanMore, Sandorf te Verbum 60.000 eura.

Ministarstvo kulture i medija objavilo je koga će, kada je riječ o knjigama, časopisima i elektroničkim publikacijama, financirati u sljedećoj, 2024. godini.

Za poticanje izdavača u nadolazećoj godini izdvojeno je nešto manje od 2 milijuna eura, točnije 1,999.400. Lani je taj iznos bio devet, godinu prije toga osam milijuna kuna. Najviše, 100.000 eura, dobila je tvrtka Audio Store Transonica, kuća koja je vlasnik i izdavač naše prve aplikacije za audioknjige "book & zvook" koju su pokrenule Ljubica Letinić i Lana Deban.

"Ovogodišnja potpora namijenjena je našoj redovnoj godišnjoj produkciji audioknjiga. Ta produkcija, kako i treba biti, s vremenom je narasla, narasli su naši produkcijski kapaciteti dok pratimo rast interesa za audioknjigom pa je i...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:18