TV SPEKTAKL

Povratak voditelja na Oscare: Tko su komičarke koje će pokušati vratiti gledatelje pred male ekrane?

Regina Hall, Amy Schumer i Wanda Sykes

 GETTY IMAGES NORTH AMERICA/AFP
Dodjelu Oscara tri su osobe posljednji puta vodile 1987., kada je taj posao povjeren Chevyju Chaseu, Goldie Hawn i Paulu Hoganu

Glumice i komičarke Wanda Sykes, Amy Schumer i Regina Hall vodit će ovogodišnju dodjelu nagrada Oscar koja će se 27. ožujka održati u Los Angelesu, piše BBC.

Posljednje tri dodjele nagrada koje uručuje Akademija filmskih umjetnosti i znanosti Sjedinjenih Američkih Država nisu imale klasičnog voditelja. Američki komičar i TV voditelj Jimmy Kimmel bio je posljednji koji je vodio Oscare. Bilo je to 2018. godine.

- Želimo da se ljudi pripreme za dobru zabavu. Prošlo je dosta vremena - rekle su Sykes, Schumer i Hall netom nakon objave da će voditi dodjelu.

Schumer je kasnije u šali rekla da ne zna je li to dobra ideja.

- Bolje mi je da pogledam nešto filmova - dodala je komičarka.

Dodjelu Oscara tri su osobe posljednji puta vodile 1987. godine, kada je taj posao povjeren glumcima i komičarima Chevyju Chaseu, Goldie Hawn i Paulu Hoganu.

Ovo je prvi puta da će dodjelu voditi tri žene.

Producent televizijskog prijenosa dodjele Will Packer dobio je zadatak osvježavanja dodjele kojoj posljednjih godina opetovano pada gledanost.

Tako je ove godine uvedena nova nagrada za najpopularniji film za koju će se glasati na internetu i društvenoj mreži Twitter. Originalna ideja o nagrađivanju popularnih filmova prvi je puta plasirana 2019. godine, no nije zaživjela. Glasovanje za tu nagradu bit će otvoreno do 3. ožujka, no dobitnik te nagrade neće dobiti vlastiti zlatni kipić.

- Ovogodišnjom ćemo dodjelom nastojati ujediniti ljubitelje filma. S tim na umu, okupili smo tri prilično različite i uspješne komičarke. Znam da će se Regina, Amy i Wanda zabaviti te da će publika to osjetiti. Pripremili smo brojna iznenađenja, očekujte neočekivano - rekao je Packer.

Wanda Sykes piše i glumi od kraja 1990-ih godina, a zapažene je uloge ostvarila u serijama "Bez oduševljenja, molim", "Nove avanture stare Christine" i "Black-ish". Nagradu Emmy dobila je za scenaristički rad na televizijskoj emisiji The Chris Rock Show.

Višestruko nagrađivana Amy Schumer probila se u industriju zabave zahvaljujući emisiji "Posljednji preživjeli komičar" koja se emitirala 2007. Igrala je glavnu ulogu u seriji "Inside Amy Schumer", za koju je nagrađena Emmyjem, na filmu je debitirala 2015. godine i to s ulogom u "Kaosu u glavi". Iste je godine vodila i dodjelu filmskih nagrada koje uručuje TV postaja MTV.

Reginu Hall ljubitelji filma vjerojatno najbolje pamte po ulozi Brende Meeks iz filmskog serijala "Mrak film". Hall je 2017. godine glumila u filmu "Girls Trip" koji je producirao Packer, a kritičarima se osobito svidjela njezina uloga u filmu "Support the Girls". Glumica je 2019. godine vodila dodjelu BET-evih nagrada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:35