LOŠE STRANE NOGOMETA

Poznati hrvatski glumac u ulozi kontroverznog trenera mladih nogometaša: ‘Vidi se kako koristi zlostavljačke tehnike‘

Luka Peroš

 David Oller/Contactophoto/Profimedia/David Oller/contactophoto/profimedia
Peroš je bio u braku s preminulom modnom dizajnericom Ivanom Popović, s kojom ima i kćer

Hrvatski glumac Luka Peroš glumi kontroverznog nogometnog trenera u novoj španjolskoj seriji "La Academia", inspiriranoj Barceloninom nogometnom školom "La Masia".

Sportska drama "La Academia" govori o skupinama mladih nogometaša i nogometašica koji treniraju u najboljem klubu na svijetu, imaginarnom "Apolo FC", nadajući se ulasku u prvu momčad.

Serija je usredotočena na teme poput društvenih razlika, identiteta, rasizma, mačizma i zloupotrebe položaja, a također i na obiteljske interese, strah od neuspjeha, mentalno zdravlje i profesionalno natjecanje.

Peroš (47) živi u Barceloni, a ranije je sudjelovao u reklamama španjolskog nogometnog prvaka Barcelone. U Španjolskoj je poznat po ulozi u seriji "Kuća od papira" (La casa de papel) gdje je glumio člana skupine pljačkaša.

On u seriji "La Academia" ima ulogu trenera Pattersona, predstavnika stare nogometne škole koji žensku ekipu vodi do krajnjih granica izdržljivosti i čije su metode rada upitne.

"To je zahtjevan i težak trener, kod kojeg ima i emocija i ranjivosti, ali iznad svega je tvrdoglav i ne odustaje od svog načina", rekao je Peroš o svojoj ulozi. Dodao je da bi volio vidjeti reakcije mladih igrača i igračica na seriju jer oni svakodnevno žive u tom svijetu nadajući se postati nogometne zvijezde. "U seriji se vide dobre i loše strane nogometa", napomenuo je.

Serija od osam nastavaka počela se snimati u Kataloniji krajem ožujka 2023., četiri mjeseca prije nego je predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales poljubio u usta igračicu Jennifer Hermoso na podiju prilikom dodjele zlatnih medalja za osvojeno Svjetsko prvenstvo. Sudski postupak vezan uz taj slučaj i dalje traje.

Glumica Mia Sala-Patau, koja u seriju glumi igračicu Belén, kaže da ženske ekipe danas imaju veću vidljivost u Španjolskoj nego ranije zbog trenutnih uspjeha među kojima su osvajanje Svjetskog prvenstva i Lige nacija.

"U seriji se također vidi kako naš trener Patterson koristi zlostavljačke tehnike, kao što se vidjelo i u stvarnosti i što ponekad nije samo fikcija", rekla je Sala-Patau.

"La Academia" se počela prikazivati ovaj mjesec na katalonskoj medijskoj platformi 3Cat i Amazonovom Prime Videu.

Peroš je bio u braku s preminulom modnom dizajnericom Ivanom Popović, s kojom ima i dijete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. srpanj 2024 15:02