TRAŽI MILIJUNE

‘Prava Martha‘ iz ‘Baby Reindeera‘ tuži Netflix: ‘Njima su laži bolje od istine jer donose novac‘

Fiona Harvey

 Tim Anderson/mirrorpix/profimedia/Tim Anderson/mirrorpix/profimedia
Fiona Harvey tvrdi da joj je život uništen kao rezultat laži, malverzacija te krajnje bezobzirnog i lošeg ponašanja

Žena koja je navodno bila inspiracija Richardu Gaddu za snimanje hit serije "Maleni irvas" ("Baby Reindeer") traži najmanje 170 milijuna dolara u tužbi protiv Netflixa.

Fiona Harvey optužila je streaming platformu za klevetu, namjerno nanošenje emocionalne boli, nemar, grubi nemar i kršenje njezinog prava na publicitet u tužbi podnesenoj na saveznom sudu u Kaliforniji.

Tužba je uslijedila nakon tvrdnji da je upravo Fiona inspiracija za lik Marthe Scott, koja uhodi Gaddovog lika Donnyja Dunna nakon što joj posluži šalicu besplatnog čaja u pubu gdje radi.

Rečeno je da se serija temelji na stvarnim životnim iskustvima komičara i pisca Gadda. Nakon što je serija emitirana, on je zamolio gledatelje da ne nagađaju o stvarnim ljudima koji su inspirirali seriju.

U novoj tužbi Harvey je optužila Netflix za širenje "brutalnih laži", uključujući da je ona "dvaput osuđivana uhoditeljica koja je kažnjena s pet godina zatvora".

“Optuženi su govorili te laži i nikad nisu prestali jer je to bila bolja priča od istine, a bolje priče donosile su novac”, navodi se.

Dodaju i da je Fioni Harvey život uništen kao rezultat laži, malverzacija te krajnje bezobzirnog i lošeg ponašanja.

Sudski dokumenti navode da Netflix "nije učinio doslovno ništa" kako bi potvrdio je li predstavljena priča istinita, navodeći da "Harvey nikad nije osuđena ni za kakav zločin i nikad nije bila u zatvoru", prenosi Dpa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2024 07:27