SVAKAKO POGLEDAJTE

Pravi junak u ovom filmu zapravo je mačak Chip, ljubimac Claudie Schiffer. Podsjeća na ‘Lov na zelene dijamante‘

Sam Rockwell i Bryce Dallas Howard, Universal Pictures/ Apple TV+ film Argylle

 Supplied By Lmk/Ipa-agency.net/Ipa/Profimedia/Supplied By Lmk/ipa-agency.net/ipa/profimedia
‘Argylle‘ je pravi metafilm u kojem u jednom trenutku podsvijest glavne junakinje ‘proradi‘ i ona se iz knjiškog moljca pretvara u potpuno drugačiju ličnost

Ne baš slučajno, film "Argylle" podsjeća nas na "Lov na zeleni dijamant" s Kathleen Turner i Michaelom Douglasom. I tamo je junakinja spisateljica pustolovnih (ili kakvih god hoćete) romana, koja stjecajem okolnosti upoznaje pustolova koji je neprestano u situacijama kakve bi pasale u njezine bestselere. Redatelj, scenarist i producent Matthew Vaughn dosta drži do originalnosti, pa zato začuđuje kako je zalutao u shemu koja je već eksploatirana. Naravno, ne u potpunosti, jer kad se priča počne raspetljavati, štošta je tu novoga i dosad nekorištenog.

Njegova junakinja Elly Conway (Bryce Dallas Howard) piše špijunske romane, no ispada da postoji i međusloj, ona namjerno potiskuje prošlost, koja zatim izviruje u njezinim književnim radovima. Ovo je pravi metafilm u kojem u jednom trenutku podsvijest glavne junakinje "proradi" i ona se iz knjiškog moljca pretvara u potpuno drugačiju ličnost. Odjednom sve postaje logično, i plesanje "helikoptera" i roditelji koji su nešto drugo, a u svemu sekundira simpatični špijun Aidan (Sam Rockwell) koji se u svakom trenutku nađe na pravom mjestu. Kao i drugi Vaughnovi filmovi, i ovaj je perfektno napravljen i vizualno dotjeran, a pravi junak je mačak Chip, ljubimac redateljeve supruge Claudie Schiffer.

Argylle

špijun.-pust. komedija

V. Brit.-SAD, 2024. (kino)

R: Matthew Vaughn

G: Bruce Dallas Howard, Sam Rockwell, Henry Cavill

OCJENA: 4

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 18:24