MAMMA MIA U UTRCI?

PREKRETNICA U DODJELI OSCARA Uvedena nova kategorija za blockbustere kao odgovor na kritike da nagrada ne odražava ono što publika želi gledati

 Profimedia, Alamy

Američke filmske nagrade Oscar uvode novu kategoriju - za istaknuto postignuće u popularnom filmu. Akademija je u utorak odobrila promjenu koja bi mogla označiti prekretnicu u sezoni dodjele Oscara, iako još nije jasno hoće li promjena kategorija stupiti na snagu prije sljedeće dodjele koja se održava u veljači, kako javlja BBC.

Filmovi koji su požnjeli uspjeh na kino-blagajnama, kao što su Mamma Mia, Avatar ili Nemoguća misija, do sada nisu imali velikih šansi za Oscara, ali, po novom, loša mišljenja kritičara neće više imati nikakvog utjecaja na osvajanje nagrade u novoj kategoriji.

Tumači se da kategorija istaknutog popularnog filma dolazi kao odgovor na kritike da su mnogi filmovi ovjenčani Oscarima "sve više irelevantni" i ne odražavaju ono što publika želi gledati.

Promjene koje je usvojio upravni odbor američke Akademije uključuju i raniji datum svečanosti dodjele Oscara 2020. godine, te skraćenje prijenosa na tri sata, u želji da ceremonija bude, kako kažu, "pristupačnija gledateljima širom svijeta".

Kako bi u ceremoniju dodjele stale sve 24 kategorije Oscara, neke će od nagrada biti dodijeljene tijekom emitiranja reklama, a birani trenuci tih dodjela bit će prikazane naknadno u toku prijenosa, javlja BBC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 11:53