TEMELJITA PRIPREMA

PREMIJERA NOVE PLAVOKOSE VODITELJICE EMISIJE 'DOBRO JUTRO HRVATSKA' 'Spremna sam za izazove, jedva čekam zakoračiti u novu avanturu'

Maja Ciglenečki
 

Maja Ciglenečki (31) nova je voditeljica HRT-ove emisije “Dobro jutro, Hrvatska”. Plavokosa Zagrepčanka u emisiju stiže na poziv urednice Ane Milić, a premijerni nastup imat će ovog utorka. No, Maja je na Aninu inicijativu i prije televizijske premijere u “Dobro jutro, Hrvatska”, posljednjih dana jutra provodila u redakciji kako bi se podrobno upoznala s radom svojih kolega, i na licu mjesta vidjela što je sve čeka.

Karijerni put

- Spremna sam za nove izazove, veselim se dinamičnom okruženju i jedva čekam zakoračiti u novu avanturu - kaže Maja, magistra engleskog i španjolskog jezika i književnosti.

Maja Ciglenečki

- Paralelno s prvom godinom Filozofskog fakulteta u Zagrebu pohađala sam program za voditelje u elektroničkim medijima na poslovnom učilištu Experta. Ondje sam dobila potrebno znanje za prvi televizijski angažman: vođenje vijesti u emisiji “Serbus Zagreb” na OTV-u prije više od 10 godina. Okušala sam se i u prevoditeljstvu i u marketingu, ali ljubav prema medijima bila je jača. Voditeljstvo me je odvelo u novinarstvo, stvaranje i uređivanje sadržaja, katkad i spikiranje, a posebno mi je bilo drago raditi javljanja uživo za HTV 1 u sklopu emisije “Život je lijep”, uz urednika Danijela Despota. Put sam nastavila s odličnom ekipom Radio Sljemena, a početkom rujna ove godine Zlatko Turkalj Turki uzeo me “pod svoje” i tako sam se pridružila ekipi Drugog programa Hrvatskog radija. Veselim se što ću prvi put kombinirati radio i televiziju, volim i jedan i drugi medij, i smatram da su ovi angažmani došli u pravom trenutku - ističe Maja, koja se na HRT-u prvi put pojavila prije devet godina u emisijama vanjske produkcije, te emisiji “Moj vrt” koja se prikazivala u sklopu emisije “Dobro jutro, Hrvatska” kojoj se sada pridružuje kao voditeljica. Njen debitantski voditeljski nastup u emisiji koja je jedan od HRT-ovih brendova, bez sumnje će pogledati i njezin suprug Bojan, te njihov dvogodišnji sinčić Luka.

Voditelji emisije Dobro jutro Hrvatska

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 14:36