VELIKI GUBITAK

PREMINUO I LEGENDARNI GIGA POPADIĆ IZ 'BOLJEG ŽIVOTA' Otišao je čuveni srpski glumac Marko Nikolić

Marko Nikolić u seriji 'Bolji život' (lijevo) i na premijeri nove TV serije 'Pogrešan čovjek'
 Screenshot YouTube, Boris Kovacev / CROPIX

Samo nekoliko sati nakon što je stigla vijest o preranoj smrti glumca Ive Gregurevića, iz Srbije je stigla vijest o odlasku još jednog glumačkog velikana.

Kako javlja Kurir, od teške bolesti preminuo je Marko Nikolić (72), kojega je proslavila uloga Gige Popadića u kultnoj televizijskoj seriji 'Bolji život'.

Nikolićev odlazak na društvenim je mrežama potvrdila njegova kći Mina.

Marko Nikolić rođen je u Kraljevu 20. listopada 1946. godine. Glumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu.

- Bolje da me pamte po Gigi Popadiću nego po nekom zločinu. Čovjek ako hoće biti zapamćen, može to vrlo lako postići. Meni je jedino žao što ta uloga nije neki veliki glumački domet. Ali to ti se dogodi samo jednom u karijeri, da dobiješ scenarij i znaš da si dobio loptu na jedanaesterac. Ta uloga kao da je bila pisana po meni. Moja treća supruga, s kojom sam već 28 godina, upoznala me kad je 'Bolji život' već završio sa snimanjem. I stalno mi govori da joj je zbog toga žao jer je u dilemi, tko je nastao prije - Giga ili ja, tko koga imitira, jer smo isti. I ne mogu pobjeći od te uloge, jer taman se malo sve smiri, a onda seriju opet repriziraju, pa se zakače i mlađe generacije pa mi na ulici viču: 'Gdje si, Gigo, legendo, majstore?' - rekao je Nikolić u intervjuu koji je za Jutarnji dao u rujnu prošle godine.

Tada je došao u Zagreb na predstavljanje RTL-ove serije 'Pogrešan čovjek', u kojoj je igrao jednu od uloga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. listopad 2022 09:00