Streaming

Preporuke Tomislava Novaka: Gospodari prstenova, Uvod u anatomiju, Cobra Kai, Kruna...Serije koje će vas zabavljati ove jeseni

Elizabeth Debicki, peta sezona Krune

 Splashnews.com/Splash/Profim/
Potpuno neočekivani hit koji je svoj život počeo kao neambiciozna YouTube serija, pa postao kulturološki fenomen, ‘Cobra Kai‘, vraća se na Netflix

STAR WARS: ANDOR

 22. rujna, DISNEY+

Otkako je Disney + stigao i u Hrvatsku i domaći fanovi Star Wars franšize legalno mogu uživati u svim filmovima i serijama koje Disney neumorno štanca iz sezone u sezonu. Nakon Mandaloriana, Bobe Fetta i Obi Wana sada je na red stigao još jedan junak iz filmova koji dobiva vlastiti show. Riječ je o Cassianu Andoru, junaku filma "Rouge One" kojeg portretira Diego Luna, a koji na kraju filma pogiba pa ćemo sada pratiti njegove ranije avanture koje su ga i dovele do tragičnog kraja. Prequel seriju producira Tony Gilroy, a na Disney + stiže krajem rujna.

image
Lucasfilm/disney/Ferrari/Profimedia/Lucasfilm/disney/Ferrari/Profimedia

COBRA KAI

Peta sezona, 9. rujna, NETFLIX

Potpuno neočekivani hit koji je svoj život počeo kao neambiciozna YouTube serija, pa postao kulturološki fenomen, "Cobra Kai", vraća se na Netflix u svojoj petoj i izgleda ne i zadnjoj sezoni. Svi već znaju, riječ je nastavku kultnih Karate Kid filmova iz osamdesetih koji nastavljaju priču o rivalstvu Ralpha Macchia i Williama Zabke koji apsolutno briljira u ulozi Johnny Lawrencea. Serija je kritiku i publiku osvojila nepretencioznošću, rekreiranjem nostalgije osamdesetih te emotivnošću, a iznenađuje i neuništiva formula (malo tučnjave, malo sapunice, malo drame) koja iz sezone u sezonu daje sve bolje rezultate. Ako se još niste uključili u "Cobra Kai" vlak, sad je prilika.

image

Cobra Kai, 5. sezona

Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

LOTR: THE RINGS OF POWER

Prva sezona, 1. rujna, AMAZON

Nakon što je "Zmajeva kuća", prequel "Igre Prijestolja" pokorio HBO Max i čak uzrokovao pucanje streaming servisa zbog velike navale nema sumnje da će slično za Amazon Prime učiniti jedna od najskupljih serija svih vremena, "Lord Of The Rings".

Serija pod imenom "The Rings Of Power" vraća se više tisuća godina u prošlost, i bavi se svim važnijim događajima iz Tolkienove povijesti Međuzemlja: kovanja prstenova, uspona Saurona i zadnjeg saveza između vilenjaka i ljudi. Glume Cynthia Addai-Robinson, Robert Aramayo, Maxim Baldry i mnogi, mnogi drugi.

image

Morfydd Clark i Robert Aramayo u ‘The Lord of the Rings: The Rings of Power‘ (2022)

Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia/Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia

KRUNA

Peta sezona, studeni, NETFLIX

Globalna fascinacija britanskom kraljevskom obitelji ne prestaje, a "Kruna" koja život Elizabete II. prati od mladosti iz sezone u sezonu privlači sve veći broj gledatelja. Dijelom i zato što se u njoj sada pojavljuje princeza Diana, koju će umjesto Emme Corrin novoj sezoni glumiti Elizabeth Debicki. Mijenja se i glumica koja glumi Kraljicu, nakon Claire Foy i Olivie Colman ulogu preuzima Imelda Staunton. Puno se priča o tome hoćemo li u ovoj sezoni vidjeti Dianinu smrt, a Debicki je već snimila scenu njenog zadnjeg javnog pojavljivanja u Royal Albert Hallu u lipnju 1997.

image

Elizabeth Debicki

Netflix/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Netflix/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

UVOD U ANATOMIJU

Sezona 19, 6. listopada, ABC

Malo koja serija je toliko dugo bila obožavana kao "Greys Anatomy", medicinska sapunica koja sada ulazi u 19 sezonu. Ponovno je producira Krista Vernoff koju domaća publika možda najviše pamti po originalnim scenarijima za seriju "Shameless", a uključena je i produkcijska kuća Shonde Rimes koja je seriju i stvorila sad već davne 2005. godine. Za ovu sezonu vraćaju se i glavni glumci iz prošle Ellen Pompeo i Scott Speedman, a nove liječničke snage glumit će Alexis Floyd, Niko Terho, Midori Francis, Adelaide Kane i drugi.

image

Uvod u anatomiju, 18. sezona

Abc/Planet/Profimedia/Abc/Planet/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:45