'MOJ PLUS JEDAN'

PRIČA NASTALA SPAJANJEM MOTIVA IZ POPULARNIH ROMANTIČNIH KOMEDIJA Dvoje samaca izigrava par na vjenčanjima svojih prijatelja

 Promo
 

Priča kao da je nastala spajanjem motiva iz nekoliko vrlo popularnih romantičnih komedija (npr. “Kad je Harry sreo Sally”), ali se usprkos tome ne doima derivativno. Dvoje dobrih znanaca bliže se tridesetoj, razdoblju kad većina njihovih prijatelja naveliko sklapa brakove i naravno njima šalju pozivnice za vjenčanja.

Depresivno je prisustvovati svadbama sam samcat, svi te sažalijevaju jer vjerojatno nikad nećeš naći partnera, pa se zlosretni dvojac dogovori da će na tim antipatičnim obredima izigravati par, ali će strogo izbjegavati uzajamne seksualne ili ljubavne odnose.

Ona nije tako čvrsta u tom sporazumu, još uvijek žali za bivšim dečkom i rado bi se utješila s nekim tko je razumije, dok njemu nije do stalnih veza, a potrese ga i vijest da mu je tata pred trećim brakom i da bi ga htio za vjenčanog kuma.

Film su režirala dvojica debitanata po vlastitom scenariju, glumci nam nisu osobito poznati, iako je mladi Quaid sin Meg Ryan i Dennisa Quaida, a Erskinica trenutačno vrlo dobro prolazi u humorističkoj seriji znakovitog naslova “Pen15”, pa premda je u pitanju vrlo dopadljivo djelce, možda bi bilo bolje da ga se gleda u kućnom kinu a ne u obližnjem multipleksu. Na njujorškom festivalu Tribeca publika ga je odabrala za najbolje narativno ostvarenje, pa što god to značilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:02