KINO TOPLICE

Projekcijom filma ‘Top Gun: Maverick‘ nakon punih dvadeset godina ponovno se otvara kino u Krapinskim Toplicama

Dvorana Kino Toplice

 /Press
Pavliša: ‘Revitalizacija kina u Krapinskim Toplicama iznimno je važna za kvalitetu života lokalne zajednice‘

Premijernom projekcijom filma "Top Gun: Maverick" redatelja Josepha Kosinskog u četvrtak, 26. svibnja 2022. u 19 sati Kino Toplice u Krapinskim Toplicama kreće s filmskim programom nakon više od 20 godina pauze.

Redovne filmske projekcije održavat će se subotom u dva termina – matineje u 16 sati kada će na programu biti obiteljski, dječji i filmovi za mlade te u 19 sati kada će se prikazivati najnoviji filmski hitovi, nezavisni filmovi, europski te hrvatski filmovi čije autore će kino ugostiti. Program je usklađen sa smjernicama Hrvatskog audiovizualnog centra. U planu su radionice i uključivanje djece i mladih kao i suradnja s filmskim festivalima kako bismo publici ponudili bogati program i uveli ih u čaroliju koju pruža veliko platno. Prema interesu publike i s ciljem razvoja nove publike po potrebi će se dodavati termini i programi.

Redovnim filmskim programom želi se postići da zanemaren, a vrijedan Dom kulture Općine Krapinske Toplice postane središte kulturnog razvoja mjesta i da se unaprijedi kulturna ponuda turističkog i lječilišnog centra Hrvatskog zagorja.

"Dvorana Kina Toplice opremljena je najsuvremenijom audiovizualnom opremom – novim DCP projektorom, novim platnom te zvučnim sustavom. Opremanje dvorane sufinancirali su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Općina Krapinske Toplice u ukupnoj vrijednosti 400 tisuća kuna", izjavila je načelnica Općine Krapinske Toplice Gordana Jureković.

image

Radovi u Kinu Toplice

/Press
image

Zgrada Doma kulture u Krapinskim Toplicama

/Press

Program i aktivnosti Kina Toplice koordinirat će Breg Mije Pavliša koji se bavi promocijom u kulturi i distribucijom filmova.

"Općina Krapinske Toplice je vlasnik Doma kulture u kojem se nalazi Kino, a mi imamo ugovor s Općinom kako bismo se bavili koordinacijom programa. Cilj nam je da lokalna zajednica, a prije svega djeca, zavole film i kulturu. Revitalizacija kina u Krapinskim Toplicama iznimno je važna za kvalitetu života lokalne zajednice, posebno mlađih generacija koje će u svom mjestu po prvi puta imati priliku ići u svoje kino ", kaže Mija Pavliša, koja je vodila distribuciju i promociju za film "Murina" Antonete Alamat Kusijanović te surađivala u regionalnoj distribuciji filma "Dnevnik Diane Budisavljević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2023 17:21