ZLATNI STUDIO

'PRVO TE POPLJUJU PA NOMINIRAJU' Antun Vrdoljak progovorio o Generalu: 'Dao sam maksimum, u dobi od 85 godina dvaput sam se popeo na vrh Dinare'

 

Redatelj Antun Vrdoljak kaže kako on nema nekih velikih očekivanja u povodu njegova filma ‘General’ nominiranog za Zlatni studio u kategoriji za Najbolji igrani film.

- U mojim godinama očekuješ jedino da doživiš novi dan - kaže Vrdoljak, koji se nemalo začudio kada je shvatio da su njegov film nominirali njegovi najžešći kritičari - Nenad Polimac i Jurica Pavičić.

- Baš zgodno: prvo te popljuju, a onda te nominiraju, što znači da te valjda hvale - kaže Vrdoljak, redatelj najgledanijeg filma u 2019. godini, koji je u kinima vidjelo više od 75.000 ljudi. Što Antun Vrdoljak misli, je li ovo njegovo životno djelo?

- Teško je to reći. U svakom filmu koji sam radio davao sam maksimum. Ne samo ja, nego i svi moji suradnici. ‘General’ sigurno nije moj prvi film, ali je jedini film zbog kojeg sam se u dobi od osamdeset i pet godina dva puta penjao na vrh Dinare. Sigurno je da se treći put tamo neću uspeti, a sigurno je i da mi se radi ‘Generala’ uspon činio lakši nego što je to realno bio - rekao je svojedobno Vrdoljak za Jutarnji list, no i tada i sada naglasio je kako svoje filmove ne radi radi nagrada nego radi publike.

- Volio bih, naravno, da ljudi koji su pogledali ‘Generala’ daju svoj glas za ovaj film - kaže redatelj kojeg smo pitali kako će proslaviti ako upravo ‘General’ u svojoj kategoriji osvoji Zlatni Studio.

- Uz čašu dobrog vina - kaže Antun Vrdoljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 22:14