StoryEditor
TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ

PUBLIKA U MILIJUNAŠU DVAPUT NIJE ZNALA TOČAN ODGOVOR Studentica iz Gornje Stubice zapela na pitanju o nekad velikom hitu Alena Vitasovića...

 
 HRT

Večerašnji kviz 'Tko želi biti milijunaš' na HTV-u niti jednom od natjecatelja nije donio neku veću količinu novca, no unatoč tome uzbuđenja nije nedostajalo. A najnapetije je bilo kad se tražio vjetar iz poznatog hita Alena Vitasovića.

Prvi najbrži prst imao je Damir Klemenčić iz Zagreba koji je zapeo na 7. pitanju za 4.000 kuna. Naime, tražio se film u kojemu se Quentin Tarantino naslovnoj skupini pridružio kao glumac: Mrska osmorka, Nemilosrdni gadovi, Psi iz rezervoara i Rođeni ubojice.

Nakon džokera "pola-pola", pa su ostali naslovi Mrska osmorka i Psi iz rezervoara. Njegov konačni odgovor bio je Psi iz rezervoara.

Na 9. pitanju zatražio je pomoć džokera "zovi" ne bi li saznao čiji je portret bio naslikan na balonu kojim su ljudi prvi put poletjeli. Je li riječ o Henriku VIII., Georgeu Washingtonu, Luju XVI. ili Franji Josipu I.?

No, džoker mu je kazao krivo, pa je Damir kući otišao s 4.000 kuna.

Goran Aleksić iz Lipovlja kraj Otočca bio je drugi najbrži prst, a on je pak džokera "pola-pola" iskoristio na pitanju za 8.000 kuna. Pitanje je bilo: koji je od ovih prirodnih satelita najbliži Suncu? Upotrebom džokera od ponuđenih satelita ispali su Triton i Titan, a ostali Fobos i Enkelad.

Goran je nazvao svog džokera koji nije bio siguran, pa je u pomoć pozvana i publika koja je 32 posto dala Fobosu i 68 posto Enkeladu. Goran je poslušao publiku i - izgubio. Napustio je kviz s 1000 kuna jer je publika bila u krivu.

Posljednja večerašnja natjecateljica, studentica Barbara Šagud iz Gornje Stubice, džoker "pola-pola" iskoristila je na pitanju za 2.000 kuna kako bi saznala jesu li bivolji, kozji, ovčji ili kravlji uglavnom autohtoni sirevi s naših otoka.

Džokerom sužen izbor ponudio joj je odgovore ovčji i kravlji pa je rekla ovčji i osvojila 2.000 kuna.

Na 8. pitanju za 8.000 kuna pitala je publiku o kojem je vjetru '95. pjevao Alen Vitasović? Maestralu, buri, oštru ili tramontani?

Publika je približno jednake postotke dala svim ponuđenim odgovorima odnosno 25 posto maestralu, 22 posto buri i oštru te 31 posto tramontani. Bio je to trenutak kada je odlučila nazvati i džokera koji je rekao bura. Poslušavši ga, osvojila je 8.000 kuna te osigurala nastup u sljedećoj emisiji.

Preisjetite se te pjesme:

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 14:52