LOŠ POTEZ DISNEYA

RADIKALAN MAKEOVER HRABRE PRINCEZE Od osebujne, samostalne Meride napravili nerealnu ljepoticu!

 Disney
Protivnici su na stranici Change.org pokrenuli peticiju kako bi uvjerili Disney da odustane od ovih radikalnih promjena

Za roditelje koji nisu bili zadovoljni porukama koje Disney kroz likove svojih princeza šalje njihovoj djeci, lik princeze Meride došao je kao naručen.

Glavnja junakinja animiranog filma 'Brave' prikazana je kao samostalna i hrabra. Njeno je tijelo prikazano u realističnim okvirima s kojima se svaka djevojčica i žena može poistovjetiti. Ona se za sebe i svoja prava bori sama, a svoj život ne provodi, poput ostalih princeza, u iščekivanju princa koji će ju spasiti.

No, sada su u Disneyju odlučili Meridu podvrgnuti kompletnom makeoveru. Tako je Merida postala klasična ljepotica, istaknutih oblina, uskoga struka i velikih plavih očiju. Ova je odluka naišla na niz negativnih reakcija.

'Poruka koja se djevojčicama šalje ovim putem je zastrašujuća', napisala blogerica Mighty Girl.

Ona je zajedno sa svojim kolegama pokrenula peticiju na stranici Change.org kako bi uvjerili Disney da odustane od ovih radikalnih promjena.

'Taj je crtić govorio o hrabrosti, a ne o ljepoti', rekla je Peggy Orenstein, autorica hita 'Cinderella Ate My Daughter' te je također dodala kako je ova promjena šalje pogubnu poruku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 16:56