ZAVRŠILE PRIJAVE

REKORD U PULI Za 63. izdanje festivala prijavljeno 105 filmova, slijedi žiriranje

 Goran Sebelić/CROPIX
Na program Kratka Pula mogli su se prijaviti hrvatski kratkometražni filmovi i manjinske koprodukcije kraće od 70 minuta

ZAGREB - Na natječaj za sudjelovanje na 63. Pulskom filmskom festivalu, koji će se ove godine održati od 9. do 16. srpnja, pristiglo je rekordnih 105 dugometražnih i kratkometražnih filmova.

Filmovi su se prijavljivali za kategorije Hrvatski film i Kratka Pula - u prvu se prijavilo 19 hrvatskih i 12 manjinskih produkcija, a u drugu 47 hrvatskih i pet manjinskih produkcija te 22 studentska filma, objavljeno je na stranicama Pulskog filmskog festivala.

"Sudeći po broju prijava, ali i gledajući koji su se sve autori i s kakvim filmovima prijavili, možemo s radošću zaključiti kako je prava povlastica biti dio hrvatske kinematografije i na ovaj posredan, festivalski način", ustvrdio je nakon završetka prijava predsjednik Umjetničkog Savjeta Hrvoje Pukšec.

Pukšec očekuje "sjajan 63. Pulski filmski festival s brojnim kvalitetnim, vrijednim i važnim ostvarenjima prije svega hrvatskog, a potom i europskog te svjetskog filma".

Kategorija Hrvatskog filma bila je otvoren za hrvatske filmove duže od 70 minuta koji su dobili potporu na natječaju HAVC-a kao hrvatske produkcije i filmovi u kojima je hrvatski produkcijski udio ili sudjelovanje hrvatskih filmskih umjetnika veće od 50 posto te manjinske koprodukcije, odnosno one u kojima je udio hrvatskog producenta najmanje 10 posto ukupnog proračuna filma.

Na program Kratka Pula mogli su se prijaviti hrvatski kratkometražni filmovi i manjinske koprodukcije kraće od 70 minuta.

Nakon što je zatvoren natječaj Umjetnički savjet će pregledati ispravnosti prijava, slijedi žiriranje svih filmova nakon čega će se znati tko će ući u konkurenciju za Zlatne arene i ostale nagrade Pulskog filmskog festivala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 12:23