STRANA PRODUKCIJA

RIDLEY SCOTT OD DANAS SNIMA NA PAGU Na setu televizijske serije 'The Terror' radit će 85 hrvatskih filmaša i 60 statista

 HAVC

Epizode televizijske serije The Terror američke kabelske kuće AMC, nadnaravnog trilera inspiriranog misterioznim nestankom kraljevske ekspedicije poslane da istraži sjeverozapadni prolaz preko Arktika, u travnju će se snimati na otoku Pagu, javlja HAVC.

Serija se temelji na adaptaciji istoimenog romana Dana Simmonsa, a prati pomorsku ekspediciju iz 1847., predvođenu kapetanom Johnom Franklinom (Ciaran Hinds) i njegovim pomoćnikom Francisom Crozierom (Jared Harris), koja dvije godine ostaje zarobljena u ledu. Brod napada misteriozni predator što uhodi posadu te ju prisiljava na neizvjesnu i očajničku igru preživljavanja.

Scenaristi i kreativni producenti serije su David Kajganich (Istinita priča, Rasprskavanje) i Soo Hugh (The Whispers, Ubojstvo). Izvršni producenti su Ridley Scott (Dobra žena, Čovjek u visokom dvorcu) i David W. Zucker (Dobra žena, Čovjek u visokom dvorcu) iz tvrtke Scott Free, Alexandra Milchan (Vuk s Wall Streeta) i Scott Lambert (Paranoja) iz tvrtke Emjag Productions te Guymon Casady (Igra prijestolja, Steve Jobs) iz Entertainment 360.

AMC je naručio 10 jednosatnih epizoda, a premijera se očekuje tijekom 2017. godine.

Tokom snimanja na otoku od 3. do 29. travnja radit će 85 hrvatskih filmskih djelatnika te će biti angažirano i 60 domaćih statista.

The Terror se u Hrvatskoj snima i uz pomoć mjera filmskih poticaja, kojima se produkcijama jamči povrat 20 posto lokalno ostvarenih troškova. U pet godina postojanja ovih mjera u Hrvatskoj su snimale 34 produkcije i potrošile gotovo 400 milijuna kuna, javlja HAVC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2022 17:47