ZLATNI STUDIO 2022.

Robert Ferlin: ‘Ni danas ne govorim da idem na posao, nego da se idem zabaviti‘

Robert Ferlin

 Marko Todorov/Cropix
‘Kada bih imao neki ‘recept‘ za radijsko vođenje, otvorio bih savjetovalište ili tečaj pa bi štogod i zaradio‘

Robert Ferlin, zaštitni glas Radija Rijeke, radijske postaje nominirane za Zlatni Studio, peti je put nominiran za našu nagradu u kategoriji Najbolji radijski glas. Time je postao jedan od rijetkih čije trud i kvalitetu svake godine, otkako se dodjeljuje ova nagrada, prepoznaju i naš žiri i publika. Je li mu drago zbog toga i kako to komentira?

Glasajte za nominirane u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

- Ma naravno da mi je drago, na tako dobre vijesti teško se naviknuti, pogotovo zato što sam bio siguran da će me nakon četiri nominacije i dva osvojena Zlatna Studija ove godine žiri zaobići - iskreno kaže Ferlin koji je lijepu vijest prvo javio svojoj djeci.

- Oni su i u slučaju prošlih nominacija bili moji najveći navijači, a vjerojatno i najredovitiji glasači - govori radijski voditelj kojega molimo da kolegama, koji bi 'dali desnu ruku' za nominaciju, otkrije kakav je zapravo Robert Ferlin, odnosno što radijski voditelj sve treba napraviti da ga se pet godina nominira za najboljeg.

- Mislim da je to više pitanje za članove žirija, a kada bih imao neki 'recept' za radijsko vođenje, otvorio bih savjetovalište ili tečaj pa bi štogod i zaradio. Možda je razlog u tome što se, i nakon svih tih godina rada, i dalje zabavljam i uživam biti u eteru... Ni danas ne govorim da idem na posao kad zbog jutarnje šihte ustajem u pet sati, nego se idem zabaviti - kaže novinar koji doma već ima dva osvojena Zlatna Studija. Gdje ih drži, briše li redovito prašinu s nagrada?

image

Robert Ferlin

Matija Djanjesic/Cropix

- Sva je sreća da su napravljeni tako da se teško na njima možete skupljati prašina. Na vidnom su mjestu, a baš sam nedavno postavio nove police za knjige i jedna manja je ostala prazna. Ako se dogodi čudo pa dobijem trećeg, mjesta ima... Ako ne, bit će dobro mjesto za neku biljku - otkriva Ferlin koji se za nagradu ove godine natječe sa Zlatkom Turkaljem, Tatjanom Jurić, Smiljkom Kajtezom, ali i svojim dugogodišnjim prijateljem Marijem Lipovšekom Battifiacom. Kako su njih vas dvojica komentirali to što su u konkurenciji za istu nagradu?

- Počelo je tako što mi je Battifiaca poslao sms u kojem je otprilike pisalo: 'Konačno je došla godina u kojoj se mladost bori protiv iskustva'. Sretan sam zbog njega i kladio bih se da će osvojiti Studio. Srdačan je i duhovit, ljudi ga vole, jedino me već sad muči što će mi 'vadit mast' - priznaje Ferlin koji kao najdraži dio svog radijskog posla navodi kontakt s ljudima, odnosno bliskost koju samo u radijskom eteru možeš stvoriti s potpuno nepoznatim ljudima.

Blizak je, naravno, i s kolegama na Radiju Rijeci, a ta je postaja također nominirana za nagradu. Je li već sa svojom ekipom dogovorio na koji će način proslaviti ako 'njegov' radio dobije nagradu?

- Nismo se ništa dogovarali jer Radio Rijeka, iako je nekoliko godina bio nominiran, još nikada nije osvojio Zlatni Studio. Ako se i to čudo dogodi, lako će se organizirati feštica - kaže Ferlin.

image

Zlatni studio

Jutarnji.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 02:13