STIEG LARSSON NA EKRANU

Rooney Mara glumi Lisbeth Salander u filmu 'Muškarci koji mrze žene'

Iako su među kandidatkinjama za ovu ulogu bile Emma Watson i Natalie Portman, ulogu je dobila manje poznata glumica.

Glumica Rooney Mara pridružit će se Britancu Danielu Craigu u snimanju hollywoodske verzije filma "Muškarci koji mrze žene" iz poznate trilogije "Millenium", švedskog pisca Stiega Larssona.

Dvadesetčetverogodišnja Rooney Mara u opakoj konkurenciji na audiciji, među kojima su bile Emma Watson i Natalie Portman, dobila je glavnu ulogu Lisbeth Salander, nadarene, ali i tajnovite darkerice i hakerice Lisbeth Salander koja zajedno s novinarom Mikaelom Blomkvistom (Daniel Craig) istražuje slučaj star 40 godina.

Film koji će režirati David Fincher snimat će se od rujna u Švedskoj, gdje se radnja i odvija, a dolazak u kina je predviđen ja 21. prosinca 2011.godine.

Rooney Mara ima iza sebe nevelik broj snimljenih filmova, među kojima su "Društvena mreža", film o Facebooku koji će se početi prikazivati u listopadu i nova verzija horor filma "Strava u ulici brijestova: Freddie ponovno napada".

Trilogija "Millenium" Stiega Larssona tiskana je u 44 zemlje i prodana je u više od 40 milijuna primjeraka.

Trilogija već snimljena

Šveđani su već snimili tri filma po knjigama Stiega Larssona, " Muškarci koji mrze žene" (bio je prikazan na ovogodišnjem Motovun film festivalu), " Djevojka koja se igrala vatrom" i " Kule u zraku", no Amerikanci su prepoznavši popularnost trilogije odlučili snimiti film visoke produkcije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:51