KRITIKA

SABOTAŽA Napola je detekcijski krimić, a napola testosteronska pucačina

 YouTube
Arnold Schwarzenegger snimio je nekoliko filmova u kojima pomalo ironizira bivšeg sebe i glumi ocvale akcijske junake

Kad se 2011. vratio glumi nakon dva mandata kao guverner Kalifornije, Arnold Schwarzenegger snimio je nekoliko filmova u kojima pomalo ironizira bivšeg sebe i glumi ocvale akcijske junake koji i dalje imaju testosteronski životni stil, iako im biološki sat nije saveznik.

Novi među takvim filmovima je akcijski krimić “Sabotaža”, u kojem Schwarzenegger glumi Breachera, vođu specijalnog voda savezne agencije za narkotike. Tijekom jednog od upada u dvorac gazde narko-kartela, od zaplijenjenog novca nestane deset milijuna dolara. Cijeli Breacherov vod je pod sumnjom, no agencija nikom ne može dokazati ništa. Problemi nastanu kad misteriozni ubojica počne ubijati jednog po jednog člana voda.

“Sabotage” je rad Davida Ayera, režisera i scenarista koji se u dosadašnjim filmovima specijalizirao za realističke drame iz svijeta američke policije. “Sabotaža” je mogla biti takav film, no ne sa Schwarzeneggerom. Stoga se Ayer odlučio na film koji je napola detekcijski krimić, a drugom polovicom testosteronska pucačina. Rezultat je konfuzni film u kojem vrijedi notirati tek dosad najveću holivudsku ulogu zvijezde “Killinga”, Mireille Enos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. rujan 2023 02:33