NOVI FILM NA PUTU

'SAM SAMCAT' Bobo Jelčić u Zagrebu počinje snimati film o ocu koji se nakon rastave braka bori za svoje dijete

 Bruno Konjević / HANZA MEDIA

ZAGREB - Novi film redatelja Bobe Jelčića 'Sam samcat', priča o ocu koji se nakon rastave braka bori za svoje dijete, počinje se snimati 3. ožujka u Zagrebu.

Film u tri dijela prati emotivne faze glavnog lika nakon rastave braka iz koje je dijete dodijeljeno majci. Najprije se neuspješno pokušava legalno kretati kroz sustav, potom počne tražiti "alternativne" puteve do svog cilja, a na kraju uzima predah od svega i promatra vrijeme koje on i dijete provode u igri, ludovanju, bezbrižnosti, stoji u najavi filma na web stranicama producenta, Spiritus Movensa.

'Sam samcat' je drugi dugometražni film Bobe Jelčića, nakon uspješnog prvijenca 'Obrana i zaštita', za koji je također potpisuje scenarij i režiju. Uoči početka snimanja pohvalio je ekipu koja je već treći tjedan na probama, najavivši da će to biti "jako dobar film".

Tome bi mogao doprinijeti i glumački postav - u glavnim ulogama su Rakan Rushaidat, Miki Manojlović, Snježana Sinovčić Šiškov, Ksenija Marinković, Nikša Butijer, Milivoj Beader.

Film će se snimati šest tjedana na tridesetak lokacija u Zagrebu, a sada su u tijeku glumačke, kostimske i make up probe s glumcima i suradnicima.

Po riječima Mikija Manojlovića, Jelčić im na probama "duboko zadire u intimu i odnose likova, što i nije tako uobičajeno za redatelje našeg podneblja".

Podršku filmu pružili su HAVC i Fondacija za kinematografiju Sarajevo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:03