JUTARNJI PREPORUČA

Sedam streaming hitova koje ne smijete propustiti ovaj tjedan: ‘Film o Madoffu pun je šokova...

Lažljivi život odraslih

 /Netflix/youtube Screenshot
Može li ‘Kaleidoscop‘ nastaviti jahati na valu interesa za tom tematikom ili su serije o velikim pljačkama izašle iz mode?

Siječanj na streaming platformama počeo je poprilično bombastično. Horor triler o naftnoj industriji, novi dokumentarac princa Harryja i vojvotkinje od Sussexa, ekranizacija romana Elene Ferrante, dokumentarac redatelja Joea Berlingera...Donosimo sedam prijedloga koje je izdvojio The Guardian.

The Rig

Upravo uslijed povratka na kopno, posada platforme za bušenje nafte smještena u Sjevernom moru susreće se s misterioznom maglom koja prekida svaki vid komunikacije s ostatkom svijeta. Novonastala situacija posadu koju predvodi Magnus MacMillan (Iain Glen) dovest će do same granice izdržljivosti te će testirati njenu lojalnost u nezamislivom sukobu s nepoznatim silama. Velika nesreća dovest će do otkrivanja tajni o budućnosti naftne industrije te o odnosu ljudske vrste s našim planetom.

"Ako konstantno bušiš rupe u zemlji, u nekom trenu, zemlja će ti vratiti istom mjerom", zaključuje jedan lik iz serije. Nadnaravni triler Davida Macphersona na Amazon Prime Videu se počinje prikazivati 6. siječnja.

Rođeni vođe (Live to Lead)

Princ Harry i vojvotkinja od Sussexa ovih dana ne izlaze iz trendova. Nakon dokumentarne serije koja je otkrila njihovo viđenje odnosa unutar britanske kraljevske obitelji i uzdrmala britanski javni prostor, na Netflixu je osvanuo novi dokumentarni serijal para koji je novi dom našao u američkom Montecitu. Ovoga puta bračni par kroz niz poznatih javnih ličnostii (od feministkinje Glorije Steinem i aktivistice Grete Thunberg do novozelandske premijerke Jacinde Ardern i pokojne američke sutkinje Vrhovnog suda Ruth Bader Ginsburg) progovara o liderstvu i stvaranju promjena u svijetu. Dokumentarac inspiriran Nelsonom Mandelom već je dostupan na Netflixu.

Lažljivi život odraslih

Napuljska serija romana trenutno najveće talijanske spisateljske zvijezde Elene Ferrante glasno je odjeknula te mnogobrojne fanove diljem svijeta zainteresirala za svijet ove anonimne književnice.

Mnoge od njih razveselit će adaptacija njenog novijeg naslova "Lažljivi život odraslih" (La vita bugiarda degli adulti) koja prati formativno razdoblje života tinejdžerice Giovanne koja, pošto načuje oca kako je uspoređuje sa svojom otuđenom sestrom Vittorijom, odluči krenuti u potragu za potonjom te otkriti uzroke obiteljskih problema. Serija na Netflix dolazi 4. siječnja.

Kaleidoscop

"Kuća od papira" (La casa de papel) i njeni junaci-pljačkaši nazvani po svjetskim gradovima zaludili su svijet, a glumcima koji su utjelovili Tokio ili pak Rija donijeli milijune pratitelja na društvenim mrežama.

Hoće li majstorski lopov Leo Pap i njegova ekipa te njihova megalomanska pljačka vrijedna sedam milijardi dolara također uspjeti pridobiti publiku? Može li "Kaleidoscop" nastaviti jahati na valu interesa za tom tematikom ili su serije o velikim pljačkama izašle iz mode? Odgovor na to pitanje mogla bi pokazati reakcija gledatelja na ovu novu triler seriju koja je već dostupna na Netflixu.

Madoff: čudovište s Wall Streeta

Nizu Netlixovih dokumentaraca 4. siječnja pridružit će se novi projekt ljubiteljima "true crime" žanra poznatog redatelja i producenta Joea Berlingera. Njegov dokumentarac o usponu i padu financijaša Bernieja Madoffa, čovjeka iza jedne od najvećih prevara u povijesti, takozvane Ponzijeve sheme, istražit će jesu li Madoffovi postupci, riječima The Guardiana, "abnormalnost ili neizbježni rezultat toksične kulture".

Psi iz rezervata

"Psi iz rezervata" (Reservation Dogs), tinejdžerska komedija Sterlina Harja i Taike Waititija koja prati živote domorodačke skupine tinejdžera iz ruralne Oklahome u drugoj je sezoni. Hvaljena serija, piše The Guardian, "savršeno balansira između smijeha i autentičnog istraživanja promjene i gubitka identiteta". Serija je od 4. siječnja dostupna na platformi Disney+.

Kauboj iz Kopenhagena

Hrvatsko-danski glumac Zlatko Burić apsolutna je zvijezda trenutka. Tek što je osvojio europskog Oscara u kategoriji za najboljeg glumca za ulogu ruskog tajkuna Dimitrija u filmu "Trokut tuge" švedskog redatelja Rubena Ö​stlunda, Burić nam se vraća u sklopu Netflixove serije "Kauboj iz Kopenhagena". Danski noir triler prati mladu otpadnicu Miu (Angela Bundalovic) koja pliva kriminalnim podzemljem Kopenhagena i planira osvetnički pohod. Serija danskog redatelja Nicolasa Windinga Refna, možda najpoznatijeg po filmu "Drive" s Ryanom Goslingom, na Netflixu će biti dostupna od 6. siječnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 21:56