PREMA FRANCUSKOJ LICENCI

SEKSI ORNELA VIŠTICA I SLOBODOUMNI ĆIRITOVIĆ NOVI SU RTL-ovi ADUTI Počelo snimanje novog sitcoma koji prati zgode susjeda u jednoj zgradi

 Pedja Milosavljević
 

RTL je počeo sa snimanjem sitcoma “Dragi susjedi” čija radnja prati priču susjeda koji žive u istoj stambenoj zgradi i na originalan i duhovit način se suočavaju s međusobnim odnosima i problemima koji su sastavni dio života u maloj sredini.

Glavni junaci su stanari zgrade, naizgled obični, a zapravo vrlo živopisni ljudi. Sitcom režira Marko Manojlović, koji je bio redatelj hit-serijala “Andrija i Anđelka”, a serijal se snima u Beogradu. Adaptaciju scenarija napravio je Milivoj Puhlovski, redatelj kultnih “Smogovaca”. Ovaj televizijski format je rađen po francuskom originalu “Nos Chers Voisins” koji se punih pet sezona, od 2012. do 2017. godine, s velikim uspjehom prikazivao na TF-u 1. Zbog popularnosti serije taj se format emitirao i u Belgiji, Brazilu, Finskoj, Kanadi, Sloveniji te na talijanskom RAI 2.

Suprotnosti

U nas glavnu glumačku postavu “Dragih susjeda” čine Nataša Dangubić i Moamer Kasumović (bračni par Zovko, vrlo tradicionalnih i konzervativnih nazora), Katarina Marković i Petar Ćiritović (bračni par Perković, moderni i slobodoumni supružnici), Zoran Cvijanović (domar Gazivoda), Ornela Vištica (atraktivna seksi susjeda Ornela za kojom luduju svi muškarci u zgradi, zbog čega je njihove žene ne mogu smisliti), te Asim Ugljen i Marko Cindrić, koji žive zajedno u stanu do Ornele, koja jako živcira gospođu Zovko.

- Ulogu doživljavam kao velik izazov jer je ona moja sušta suprotnost. Rijetko mi se kao glumici događa da neki lik nema gotovo niti jednu zajedničku crtu sa mnom pa mi je zbog toga još veće veselje bilo uskočiti u lik stroge, stisnute, konzervativne žene, spremne da osudi sve što joj se čini malo modernijim - kaže Nataša Dangubić. Glumica hvali scenarij i ekipu koja radi “Drage susjede”.

- Ekipa okupljena oko ovog projekta doista je fantastična. Drago mi je, također, što je nama glumcima dana kreativna sloboda te mogućnost improvizacije na licu mjesta pa tako do izražaja dolaze i glumačka spretnost i duhovitost - kaže Dangubić.

Mikrosvjetovi

I njezin kolega Petar Ćiritović oduševljen je atmosferom na setu.

- Pogledao sam dio francuskog originala, ali čini mi se da se mi zabavljamo još bolje od njih - kaže glumac koji u “Dragim susjedima” tumači susjeda Perkovića.

- Moj Perković je jedan od onih susjeda zbog kojih povremeno na oglasnim pločama u našim stambenim zgradama osvanu poruke u kojima se mole dragi susjedi da ljubav vode u tišini - kroz smijeh otkriva Ćiritović, koji samog sebe u privatnom životu ocjenjuje kao solidnog susjeda.

- Cijeli život sam živio u kući, a onda se to prije dvije godine promijenilo jer smo kupili stan u Novom Zagrebu. Utvaram si da sam ja doista drag susjed, ali priznajem da mi je trebalo malo vremena da nakon preseljenja shvatim da u mojoj neposrednoj blizini sada žive drugi ljudi, sa svojim navikama i običajima. Zanimljivi su ti susjedski mikrosvjetovi, ali uz malo socijalne inteligencije nema prepreke koja se ne može savladati - kaže Ćiritović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 07:52