ŠOKANTNI DOPIS

Seli se Motovun Film Festival: ‘Upozoravali smo da dalje ne ide, projekcija ovdje više neće biti‘

Igor Mirković

 Vanesa Pandzic/Cropix
Bilo je divno, čarobno i fantastično, ali nemamo više prostora za razvoj, napisao je Igor Mirković. Ubuduće će se zvati Cinehill, a radit će ga ista ekipa u Gorskom kotaru

"Divno je bilo, čarobno, fantastično, ali došao je trenutak za ovakvo pismo. Molim drage prijatelje da mi pomognu kako bi stiglo do svih Motovunki i Motovunaca", napisao je uvodno Igor Mirković na društvenim mrežama priloživši uz ove riječi pismo u kojem najavljuje odlazak Motovun Film Festivala iz Motovuna. Sljedeće godine u njemu njihovih projekcija neće biti, kazao je te objasnio razvoj događaja.

-Posljednjih nekoliko godina upozoravamo da dalje ne ide, da festival nema prostora ni mogućnosti razvijati se u novim uvjetima. Da trebamo više brige, inače ćemo uvenuti. Sve se u međuvremenu promijenilo. I Motovun i središnja Istra i svijet. Ono što smo htjeli reći- sljedeće godine naših projekcija u vašem gradu više neće biti. Odlazimo sjetni i sretni, napisao je između ostalog Igor Mirković

Cinehill Motovun Film Festival, inače, ove se godine održava i na brdu Petehovac u Gorskom kotaru, već i filmskim programom koji vrvi nagrađenim festivalskim hitovima. U teškom zadatku izbora programa za dvije lokacije, praktički i za dva festivala, selektori su i za ovo izdanje osigurali najbolje iz svjetske nezavisne produkcije.

Zvali smo i Igora Mirkovića, koji za sada nije želio ništa komentirati.

Motovun Film Festival doveo je u Hrvatsku neka od najznačajnijih imena filmskog svijeta, i izuzetno je važna institucija, tako ćemo i ove godine na programu vidjeti mnoštvo dobrih filmova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 23:35