FESTIVALSKI FILMOVI

ŠEST KRATKIH POSLASTICA Filmaši poklanjaju online maraton kratkometražnih filmova

Iz fima 'Mezostajun' Ivana Ramljaka

ZAGREB - Nakon održanog 6. Maratona kratkometražnih filmova, Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) svim ljubiteljima 'kratkiša' poklanja Online maraton, koji od 31. prosinca do 6. siječnja donosi šest domaćih filmova, presjek laureata domaćih festivala i naslova koji su obišli mnoštvo svjetskih festivala.

"Šesti Maraton kratkometražnih filmova, koji se od 21. do 23. prosinca odvijao u nezavisnim kinima diljem Hrvatske, donosi još jednu poslasticu za sve ljubitelje 'kratkiša': online maraton sa šest domaćih filmova koji će se od 31. prosinca 2018. pa sve do 6. siječnja 2019. godine moći pogledati iz topline svoga doma", priopćio je HAVC.

Na internetskoj stranici www.havc.hr moći će se pogledati šest prošlogodišnjih i ovogodišnjih naslova: igrane filmove "Marija" Juraja Primorca i "Ultru" Igora Jelinovića, dokumentarne "Meso" Elvisa Lenića i "Mezostajun" Ivana Ramljaka, te animirane "Dva na dva" Jelene Oroz i "Manivald" Chintis Lundgren.

"Uz sad već tradicionalni Maraton kratkometražnog filma, iznimno nas veseli da je zaživio i Online maraton. Ove godine će biti prikazan izvrstan presjek laureata domaćih festivala i naslova koji su obišli mnoštvo svjetskih festivala", ističe se u najavi.

"Kao i prijašnji, i ovogodišnji Online maraton zajednički je blagdanski poklon HAVC-a i domaćih filmaša. Da biste svoje blagdane proveli uz odlične 'kratkiše', samo je potrebno 'kliknuti' na www.havc.hr i prepustiti se uživanju. Posjetite Online maraton, na linkovima su sjajni pokloni", poručuju iz HAVC-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 21:55