FILM S ROONEY MARA

Šibenski festival posvećen je velikom Špiri Guberini, a gostuje i Goran Višnjić

Goran Višnjić

 Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix
Šibenik će ove godine od 8. do 11. kolovoza ugostiti prvi Croatian International Film Festival

Šibenik će ove godine od 8. do 11. kolovoza ugostiti prvi Croatian International Film Festival predvođen osnivačicom i kreativnom direktoricom Ellom Mische. Festival je najavio i američki Variety, jedan od tri vodeća magazina čiji je fokus na eminentne reportaže iz svijeta filma i vizualne umjetnosti, a s posebnim osvrtom na događaje u Hollywoodu.

Croatian International Film Festival prvenstveno stavlja naglasak na žene u filmskoj industriji i medijima, a svečano otvorenje održat će se na Trgu Republike Hrvatske s atraktivnom gala večeri, crvenim tepihom i hommage šibenskoj legendi glumišta - Špiri Guberini. Za tu priliku uvodnu riječ imat će naš dramski umjetnik, ‘dite Šibenika‘ Goran Višnjić. Potom će uslijediti tri dana programa na čak četiri lokacije: Tvrđavi Barone, Kući Arsen, Civitas Sacri i Muzeju grada Šibenika.

image

Ella Mische

/Ciff

Na listi zaprimljenih filmova publika će imati priliku vidjeti 6 dugometražnih i 20 kratkometražnih filmova, sudjelovati u panelima, te razgovorima s režiserima i glumcima. Vrijedno je istaknuti da je CIFF kreirao poseban ‘studentski kutak‘ namijenjen mladim talentiranim studentima filma.

"Zaprimili smo preko 100 filmova pristiglih iz cijelog svijeta, a uži izbor će se svesti na 10 država među kojima su uz Hrvatsku, SAD, Japan, Meksiko, Nepal, Švicarska, Njemačka, Ukrajina i Kambodža. Izazov i strast mi je spojiti moja dva svijeta, Hrvatsku i Ameriku, te ih povezati kroz filmsku industriju, a gdje ljepše nego u prirodnom ambijentu naše obale", kazala je osnivačica hvalevrijednog prvog izdanja CIFF-a Ella Mische, mlada akademska glumica, Hrvatica s američkom adresom.

image

Goran Višnjić

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Festival će službeno otvoriti film ‘La Cocina‘ s američkom zvijezdom Rooney Mara u glavnoj ulozi.

Detalje programa te koje domaće i svjetske zvijezde će se naći na crvenom tepihu još nisu otkrivene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. lipanj 2024 16:49