KARIKATURA TVORNICE SNOVA

SKYSCRAPER Najbolje plaćeni holivudski glumac kao snagator bez jedne noge

 Profimedia, Landmark
 

Nikakav problem što je novi film Dwaynea Johnsona, najbolje plaćenog holivudskog glumca, u prvom vikendu prikazivanja u američkim kinima završio tek na trećem mjestu, i to ne u osobito jakoj konkurenciji. Njemu domaći teren nije više toliko važan jer milijune dolara zarađuje izvan Amerike, gdje predstavlja svojevrsnu karikaturu tvornice snova - King Konga koji više nije orangutan, nego bilder impozantniji od Arnolda Schwarzeneggera.

Kritika se, dakako, uglavnom obrušila na film koji drsko potkrada akcijski klasik “Umri muški” s Bruceom Willisom (donekle i film katastrofe “Pakleni toranj”), no ako znate što se od kinozabave bivšeg hrvača može očekivati, nećete biti razočarani.

Ponajprije, on glumi snagatora s manom, nema jednu nogu, a svoj umjetni dodatak koristi u najurnebesnijoj sceni filma, kad njome zaustavi vrata koja se nesmiljeno zatvaraju. Ima tu još posudbi, primjerice, scena tučnjave u dvorani ogledala u filmu “U zmajevu gnijezdu”, samo što je ovdje sve na high-tech razini.

Nimalo slučajno, radnja se odigrava u Hong Kongu, gdje publika plješće jednonogom snagatoru koji se nezadrživo uspinje na toranj u plamenu: to su tipovi odrasli na Godzilli i logično je da su tako fascinirani golemim došljakom iz Amerike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:26