ZAVODLJIV OSMIJEH

Slatka Simona koju pratite na Instagramu, zapravo je AI: prva je hrvatska influencerica za promociju filma

Slatka Simona

Novi film redatelja i scenarista Igora Mirkovića priča je o djelatnicima seks-chata i njihovim korisnicima

„Slatka Simona“, novi film redatelja i scenarista Igora Mirkovića, intrigantna je priča o djelatnicima seks-chata i njihovim korisnicima. U svijetu ‘seksa, laži i interneta‘ puno je toga maglovito, pa tako i činjenica tko se nalazi „s druge strane žice“. Na primjer, korisnici ne znaju tko je doista Slatka Simona, djevojka s kojom se svakodnevno dopisuju putem seksi chata, a ona im odgovara na najskrivenije seksualne fantazije.

Kako bi naglasili važne elemente filma – seksualnost, tajnovitost i društvene mreže – na Instagram je došla imaginarna Slatka Simona, u potpunosti nastala uz kreativnost umjetne inteligencije. Time je AI Slatka Simona postala prva hrvatska „influencerica“ za promociju filma stvorena uz pomoć AI tehnologije. Prvi je to put da se za promociju filma u Hrvatskoj koristi lik kreiran uz pomoć AI.

U stvaranju AI Slatke Simone bitne su bile tri stavke: morala je imati karakteristike lika Slatke Simone iz filma (kratka plava kosa, zavodljiv osmijeh), u komunikaciji je morala biti na rubu lascivnosti kao i lik iz filma, a sav sadržaj morao je nastati na temelju tih podataka koje onda prerađuje umjetna inteligencija.

Kako bi AI Slatka Simona bila doista uvjerljiva, pomogao je AI umjetnik Tino. Tino je rođeni Zagrepčanin, koji je nakon završetka MIOC-a i Fakulteta za elektroniku i računarstvo godinama radio u IT sektoru, prije nego što se odlučio odseliti u Indoneziju, domovinu njegove majke. Tamo se neko vrijeme profesionalno bavio fotografijom.Bio je, među ostalim, službeni fotograf prve indonezijske predsjednice, a na kraju je s obitelji kao stalno prebivalište odabrao Bali. Posljednjih godina usavršio je svoja znanja računarstva i fotografije kako bi se u potpunosti posvetio svijetu AI umjetnosti.

AI Slatka Simona „rođena“ je krajem studenoga 2023., kada je objavila prvi post na Instagramu. Kroz niz fotografija i zavodljivih komentara u manje od mjesec i pol skupila je gotovo 130 pratitelja, a pojedine objave dobile su i više od 400 lajkova. U toj interakciji niz je komentara bilo klasičan za Instagram, od hvaljenja ljepote do slanja emojia, a AI ljepotica je u svoj inbox dobila i nimalo umjetnu fotografiju muškog spolovila, popularni „dick pic“.

Osim što je skrenula pažnju na sebe, AI Slatka Simona potaknula je i na promišljanje o tome koliko su kontakti i emocije online isprazni, što je jedna od tema filma „Slatka Simona“.

Nakon što je prošla fazu inkubacije, AI Slatka Simona bit će pretvorena u lik iz filma, gdje će biti jasno naglašeno da je sve bilo u svrhu promocije filma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 14:24