O zlostavljanju

Snima se serija o nastanku ozloglašenog filma ‘Posljednji tango u Parizu‘

Maria Schneider i Marlon Brando s Bernardom Bertoluccijem na snimanju filma u Parizu

 / Ipa/Ipa/Sipa Press/Profimedia
Bertoluccijev film je došao na loš glas zbog scene silovanja. I režiser i Brando su 19-godišnju Schneider doveli pred gotov čin

Kako je snimana kontroverzna drama Bernarda Bertoluccija "Posljednji tango u Parizu", u kojoj su glumili Marlon Brando i Maria Schneider tema je nove televizijske serije.

Film iz 1972. godine postao je ozloglašen po svojim grafičkim scenama seksa i i načinu na koji su Bertolucci i Brando treirali glavnu glumicu, Mariju Schneider, koja je za vrijeme snimanja filma imala tek 19 godina. Prije pet godina u javnosti je iscurio video u kojem Bertolucci govori o tome kako ni on i ni Brando nisu rekli Schneider ništa o, danas notornoj, sceni silovanja u filmu. Snimka je izazvala lavinu bijesa a glumica Jessice Chastain slučaj je ovako komentirala: "Svim ljudima koji vole ovaj film – gledate 48-godišnjeg muškarca kako siluje 19-godišnjakinju. Redatelj je planirao napad na nju. Osjećam se bolesno."

U intervjuu iz 2007. Schneider je rekla da je seks na snimanju filma bio simuliran, no da je bila prisiljena snimiti tu scenu, koja nije bila u scenariju, te da se "osjećala poniženo i da budem iskrena... osjećala sam se malo silovano".

Prema Deadlineu, serija će se događati u razdoblju od 18 mjeseci prije, tijekom i nakon snimanja filma, a počet će Bertoluccijevim putovanjem u Los Angeles 1971. godine, gdje je dolazi uvjeriti slomljenog i bankrotiranog Branda da glumi u njegovom filmu.

Seriju će režirati Lisa Brühlmann (Ubijanje Eve ) i José Padilha (Narcos). "Prilika da se uroni u taj svijet, u sve te fascinantne likove, a posebno mogućnost da se Maria Schneider napokon da glas, zaista je uzbudljiva", rekla je Brühlmann. A Padilha je dodao: "Tango je priča o dvojici muškaraca koji zlostavljaju mladu i neiskusnu ženu, ne radi seksa, već radi umjetnosti. Učinili su to pred kamerom, a snimljena scena postala je dio filma kojeg su hvalili i kritičari i publika. Redatelj i glumci uživali su u uspjehu, dok je Marijina bol bila zanemarena."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:23