'DALEKO OD KUĆE'

SPIDER-MAN RUŠI REKORDE NA KINO BLAGAJNAMA Najbolje otvaranje jednog filma o Spider-Manu, premašio je i prethodnika i ušao u povijest

 Promo
 

Završni nastavak treće faze Marvelovog filmskog svijeta proteklog je vikenda apsolutno zavladao svim kinima! 'Spider-Man: Daleko od kuće' u američkim je kinima s prikazivanjem započeo 2. srpnja te je zaključno s nedjeljom na blagajnama zaradio nevjerojatnih 185 milijuna dolara. Time je ujedno srušio rekord najboljeg šestodnevnog otvaranja nekog filma s početkom prikazivanja u utorak i postavio novu granicu koju će biti teško dosegnuti. Vrijedi napomenuti kako je ovim rezultatom film premašio prethodnika 'Spider-Man: Povratak kući' iz 2017. godine za čak 30 milijuna dolara te ušao u povijest kao drugo najšire otvaranje s obzirom na to da je započeo s prikazivanjem u čak 4.634 američkih kina.

Reakcije gledatelja i kritičara su izvanredne čemu svjedoče i iznimno visoke ocjene koje ovaj ljetni blockbuster ima na uglednim filmskim stranicama imdb.com (8.1) i rottentomatoes.com (91%).

Da je publika itekako željna novih avantura jednog od najprepoznatljivijih i najomiljenijih superjunaka, potvrđuje i podatak kako je u ostatku svijeta film ostvario zaradu od 395 milijuna dolara čime je ukupni globalni box office rezultat samo u prvom vikendu prikazivanja dosegnuo fantastičnih 580 milijuna dolara.

Hrvatska nije ostala izuzeta od spidermanije kako je i ovdje ostvaren zavidan rezultat te ga je u samo prva četiri dana prikazivanja pogledalo više od 27 tisuća gledatelja što je najbolji rezultat otvaranja jednog Spider-Man filma i jedan od najboljih rezultata otvaranja filmova o superjunacima.

U filmu 'Spider-Man: Daleko od kuće' omiljeni čovjek pauk, kao jedan od članova Osvetnika, nastavlja fantastičnu Marvelovu sagu što mu, nakon velikog gubitka, teško pada. Stoga Peter Parker ovog ljeta pokušava ostaviti svoje superjunačke dužnosti sa strane te otići na odmor, družiti se s prijateljima i najbitnije, osvojiti MJ. Ali njegov plan se brzo izjalovi kada mu odmor prekine Nick Fury s novim zadatkom kojeg on ne želi prihvatiti. Tony Stark/Iron Man je poginuo, Kapetanica Marvel je nedostupna kao i većina ostalih Osvetnika. Spider-Man se mora pomiriti s gubitcima i preuzeti odgovornost. Pred Spider-Manom je sada teška bitka jer u potpuno novim okolnostima mora spašavati svijet i zaštiti svoje prijatelje pri čemu ga očekuje i neočekivani novi savez.

Promo
Plakat za Spidermana

U ulozi Petera Parkera ponovno gledamo Toma Hollanda koji se savršeno pronašao u liku Spider-Mana, kao Nick Fury pojavljuje se opet fantastični Samuel L. Jackson dok je u ulozi Mysteria Jake Gyllenhaal koji se na ovaj način pridružio uistinu impresivnoj listi glumaca u Marvelovom svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. siječanj 2022 19:10