KOMEDIJA SUSANNE FOGEL

'ŠPIJUN KOJI ME NAPUCAO' Simpatična zabava koja počiva na šarmu dvije glavne glumice

 

Većina najboljih Hitchcockovih filmova počivala je na premisi koju je sam redatelj opisivao kao “obični čovjek u neobičnoj situaciji”. Netko običan, potpuni diletant, u njegovim bi se filmovima spletom okolnosti našao usred špijunske zavrzlame.

U filmu “Špijun koji me napucao”, obični čovjek u neobičnoj situaciji je za promjenu - žena. Losanđeleska trgovkinja (Mila Kunis) i njena najbolja prijateljica (Kate McKinnon) nađu se usred zamršene obavještajne spletke kad se ispostavi da trgovkinjin dečko (Theroux) radi za CIA-u, te da je u njenom stanu ostavio stik s obavještajnim tajnama u trofeju turnira u igricama. Oko tog McGuffina, autori “The Spy Who Dumped Me” razvili su zapetljani siže u kojem američke amaterke pucaju, skaču i prirodnom bistrinom nadmudruju tajne agente. “Špijun koji me napucao“ je - ukratko - komediografski visoki koncept koji je najbolji dok troši osnovnu dosjetku.

Film uvelike počiva na šarmu dvije glavne glumice, te komičnoj luckastosti McKinnonove koja je glavno gorivo anarhije filma. “The Spy Who Dumped Me” ima dva obrata i deset minuta previše, no unatoč tome film je simpatična, bezazlena zabava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:28