Upisano u povijest

Spike Lee prvi je crnac koji će predsjedati ocjenjivačkim sudom filmskog festivala u Cannesu

Spike Lee
 Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia
Preuzet će tu dužnost na 74. izdanju festivala koji će se održati od 6. do 17. srpnja

Američki redatelj Spike Lee predsjedat će ocjenjivačkim sudom 74. filmskog festivala u Cannesu u srpnju, što će biti prvi put da je neki crnac na toj dužnosti.
Spike Lee je trebao biti predsjednik žirija lani, ali se festival nije održao zbog pandemije. "Vjeran svojoj obvezi", preuzet će tu dužnost na 74. izdanju festivala koji će se održati od 6. do 17. srpnja i za koji su pripreme u jeku dok selekcijski odbor pregledava velik broj filmova, istaknuli su u utorak organizatori u priopćenju.
Izbor filmova i sastav ocjenjivačkog suda znat će se početkom lipnja, dodaju.

"Neumorni Spike Lee već 30 godina jasno progovara o temama svog vremena, u izrazito suvremenom obliku koji nikad ne zanemaruje lakoću i razonodu", istaknuli su organizatori u priopćenju.
Ovogodišnji festival, koji se treba održati u Festivalskoj palači, iščekuje se nestrpljivo kao rijetko koji: budu li zdravstveni uvjeti dopustili njegovo održavanje u predviđeno vrijeme, bit će to najveći skup filmaša u svijetu u zadnjih više od godinu dana. Većina drugih velikih festivala morala se ovih mjeseci otkazati ili su se održali putem interneta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. siječanj 2022 16:16