TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ

SPLITSKI PROGRAMER IZGUBIO 32.000 KN NA 'SVEMIRSKOM' PITANJU, STUDENTICA ZAPELA NA HITU PRLJAVOG KAZALIŠTA Nije se mogla sjetiti čuvene Hourine pjesme

 HRT
 

Večerašnje izdanje popularnog HRT-ovog kviza "Tko želi biti milijunaš" pitanjem za 16.000 kuna otvorila je natjecateljica iz prošlotjedne emisije, 27-godišnja studentica Barbara Šagud. Bilo je to ujedno jedino pitanje na koje je bez pomoći džokera dala točan odgovor odustavši već na idućem, onomu za prelazak drugoga praga.

Nakon nje u vrući je stolac nasuprot Tarikovu sjelo i dvoje vlasnika "najbržeg prsta", a riječ je o Ines Drvar iz Zagreba koja je kviz napustila s 1000 kuna te Martinu Brkiću iz Splita koji je osvojio 32.000 kuna.

Najuspješniji večerašnji natjecatelj Martin zapeo je na 7. pitanju za 4000 kuna na kojemu je uz pomoć džokera "zovi" saznao koje se godine događa radnja filmskog mjuzikla "Moulin Rouge!".

Među ponuđenim odgovorima bile su 1600., 1700., 1800. te 1900. godina. Džoker je rekao kako misli da je riječ o 1900. godini što je magistar matematike i ponudio kao konačan odgovor.

Sljedeće pitanje na kojemu je zatražio džoker "pola-pola" bilo je ono za 32.000 kuna. Gundulićeva Dubravka je Miss Dubrave, a tko je Mister Dubrave? Glasilo je pitanje na koje su se nudila imena Spomenko, Miljenko, Koviljko te Jasenko. Džokerom sužen izbor na Spomenka i Miljenka doveo je natjecatelja do točnoga odgovora - Miljenko.

Publika je zatim imala priliku pomoći mu već na sljedećem pitanju, a točan odgovor donio bi mu dvostruko viši iznos. Upitana je kojim se svemirskim objektima predvidljiva sjaja astronomi redovito služe pri računanju udaljenosti dalekih galaksija. Je li riječ o standardnim svijećama, standardnim žaruljama, standardnim svjetionicima ili pak standardnim krijesnicama?

HRT

Najviše, 43 posto, publika je dala standardnim krijesnicama, a samo posto manje - svjetionicima. Martin se ipak odlučio za svjetionike, no točan je odgovor onaj kojemu je Tarikov omiljeni džoker dao samo devet posto - svijećama.

Nastupu programera koji je kviz napustio s 32.000 kuna prethodio je već spomenuti nastup Barbare koja je pohod na milijun nastavila iz prošlotjednog izdanja kviza. Ona je pogodila da su riječi "Užasno razočaranje!", one koje je rekao Robert Falcon Scott shvativši da je ipak drugi čovjek na Južnom polu (a ne u Marijanskoj brazdi, na Sjevernom polu ili na Mount Everestu).

Pitanje na kojemu je odustala, kući ponijevši 16.000 kuna, odnosilo se na popijevku "V jutro rano se ja stanem" koju prepoznajemo u melodiji njemačke himne. Među ponuđenim odgovorima bile su i talijanska, francuska te hrvatska himna.

Nakon Barbare priliku za osvajanje što višeg iznosa imala je 27-godišnja Ines Drvar iz Zagreba. Ona je prvoga džokera, publiku, za pomoć zamolila na pitanju za 4000 kuna ne bi li okrila je li u Lici, Slavoniji, Dalmaciji ili Hrvatskom zagorju bila unovačena većina Trenkovih pandura.

Publika je 41 posto glasova dala Slavoniji, a 34 posto Hrvatskom zagorju pa je Ines odlučila dati joj povjerenje i kao konačni odgovor reći Slavoniju.

Na sljedećem filmskom pitanju upotrijebila je džoker "zovi", koji joj je točno rekao da su likovi horora "Krug" sedam dana prije smrti pogledali videokasetu (a ne odigrali igricu, poslušali ploču ili pročitali knjigu).

Nakon filmskoga slijedilo je glazbeno pitanje za 16.000 kuna. Nije znala je li Bodalec pjeva samo refrene, a Houra sve ostalo u pjesmi "Laži me", "Slaži mi", "Lažeš" ili "Laž je laž".

Nakon džokerom "pola-pola" sužena izbora na odgovore "Slaži mi" i "Lažeš", pogrešno se odlučila na potonji osvojivši 1000 kuna, navodi HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:15