RAT DEMONA I ANĐELA

Squid Game skinut s trona, nova korejska krvoločna serija je hit Netflixa

HELLBOUND aka JIOK

 Netflix/Everett/Profimedia
Serija se usredotočuje na tim demona koji love grešnike koje je prethodno posjetilo nebesko biće koje žrtve obavještava o datumu i vremenu njihove smrti.

Nova južnokorejska SF horor serija Hellbound preko noći je postala novi globalni fenomen, piše Guardian.

Novi hit s Netflixa je s trona srušio također južnokorejsku seriju Squid Game, koja je dosad držala prvo mjesto najgledanije serije na streaming platformama.

Prema analitici FlixPatrola, Hellbound je 20. studenoga postala najgledanija Netflixova televizijska serija na svijetu, dostigavši prvo mjesto na streaming servisima u više od 80 zemalja unutar 24 sata od debija serije.

Serija se usredotočuje na tim demona koji love grešnike koje je prethodno posjetilo nebesko biće koje žrtve obavještava o datumu i vremenu njihove smrti.

Divovska dlakava stvorenja spaljuju svoje žrtve i šalju ih u pakao, što je izazvalo izbijanje javne histerije zbog korištenja vjerske teme. Pilot epizoda, koju je režirao Yeon Sang-ho, premijerno je prikazana na međunarodnom filmskom festivalu u Torontu u rujnu 2021. godine.

Igra lignje, koja je premijerno prikazana 19. rujna, provela je 46 uzastopnih dana na prvom mjestu.

Procjenjuje se da je 142 milijuna kućanstava u 94 zemlje u listopadu pogledalo seriju, također poznatu po svom ultranasilju, a Netflix je ostvario profit od oko 900 milijuna dolara.

Ranije ovog mjeseca redatellj igre Squid Gamea, Hwang Dong-hyuk, rekao je da je druga sezona serije u pripremi. “Trenutno sam u procesu planiranja. Mislim da je prerano reći kada i kako će se [druga sezona] dogoditi", rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 15:36