IZAZVAO LAVINU REAKCIJA

Srpski bloger o filmu ‘Oluja‘: ‘Je li prikazan Šešeljev govor u Kninu? Plan Z4? Policija koja narodu brani ulazak u Srbiju?‘

Prizor iz filma ‘Oluja‘

‘Ima li što o Šešelju i Arkanu? Ima li scena gdje građani Srbije nesretnom narodu prodaju litru vode za 10 maraka?‘, pita se bloger

Nedavno je predstavljen film "Oluja" srpskog redatelja Miloša Radunovića koji je odmah izazvao mnoštvo reakcija na društvenim mrežama, a jedna od njih privukla je posebnu pažnju, piše Klix.ba.

Iako u opisu najave na YouTubeu stoji kako projekt govori o "jednom od najvećih srpskih stradanja u novijoj povijesti", bloger Milan iz Srbije odlučio je dati svoj osvrt na film, što nije prošlo nezapaženo.

U objavi na Twitteru, napisao je sljedeće:

"RTS javlja da je snimljen film o Oluji. Je li u početku filma prikazan Šešelj dok drži miting u Kninu i govori Srbima kako ne treba prihvatiti plan Z4? Je li prikazana srpska policija koja po naređenju srpskih vlasti brani nesretnom narodu ulazak u Srbiju?"

Potom je nastavio: "Ima li scena gdje građani Srbije nesretnom narodu prodaju običnu vodu po cijeni od 10 maraka za litru? Ima li scena zlikovca Arkana koji otima nesretne ljude i šalje ih u Erdut? Ima li išta o planu Z4? O Jasušiju Akašiju koji je MOLIO srpske lidere da ga prihvate?".

Dodao je kako se "Srbija nije suočila sa bliskom prošlošću ni po jednom pitanju niti naučila ništa ni iz jednog poraza".

- Srbija nije popisala svoje žrtve. Nije liječila svoje rane. Nije razumjela tuđe rane. Zato Srbija luta. Srbija se boji suočiti se s realnošću. Živimo u mržnji - stoji u nastavku njegove objave.

Milan, čije je ime na Twitteru @Libkonz objasnio je kako su njegovi roditelji porijeklom iz Knina, a spomenuo je i 4. kolovoz te TV priloge toga dana "o tome kako Hrvati slave", ali i Srebrenicu, pritom napisavši:

"Šutjet će se se o tome da se manje od mjesec dana prije Oluje dogodila Srebrenica, koja je sigurno doprinijela opredjeljenju svjetske javnosti da se Hrvatima amenuju zločini".

U svojoj objavi istakao je i kako je "jedno zlo vuklo drugo" te da "ni danas nismo spremni podvući crtu i suočiti se sa svojim grijesima, dok one susjeda svi jasno vidimo".

Njegov osvrt uoči filma koji uskoro izlazi izazvao je niz reakcija na ovoj društvenoj mreži. Neki su podržali njegovo mišljenje, no bilo je i onih koji su ga žestoko osudili, a i sam bloger otkrio je da se susreo s brojnim uvredama.

image

Milanovi "tweetovi"

Screenshot/

- Preko dvije tisuće lajkova za 24 sata, ali više uvreda u jednom danu nego za deset godina na Twitteru. Stotinjak blokiranih. Suočavanje s istinom teško pada - dodao je.

Redatelj filma objasnio je da ga je u snimanju istog potaknulo to da mlađe generacije "trebaju vidjeti što se događalo kroz povijesti". Film "Oluja" u kina stiže ove jeseni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:07