‘PINGVIN‘

Stigao trailer za najiščekivaniju seriju godine, fanovi u transu: Colin Farrell zastrušujuć je kao negativac

Colin Farrell, Pingvin 

 Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Backgrid/backgrid Uk/profimedia
Farrellova nevjerojatna fizička preobrazba i gluma u posljednjem filmu o Batmanu glumcu su donijele odobravanje kako kritike tako i publike

Dvije godine nakon posljednjeg filma o Batmanu, na MAX (HBO Max) nadolazeće jeseni dolazi originalna serija "Pingvin" (The Penguin), koja u fokus stavlja Oswalda ‘Oza‘ Cobblepota, svima dobro znana kao kriminalca iz podzemlja Gotham Cityja - Pingvina.

Miniserija Lauren LeFranc ("Agents of S.H.I.E.L.D.") usredotočit će se, dakle, na lik kultnog gangstera kojega je u jednom od dosadašnjih poglavlja sage o Batmanu utjelovio i slavni Danny DeVito. Poznati holivudski glumac tu je vrlo pamtljivu i zapaženu ulogu ostvario u filmu Tima Burtona "Povratak Batmana" (Batman Returns) s početka devedesetih. Veliki interes svojom interpretacijom Pingvina privukao je i irski glumac Colin Farrell, koji je spomenuti lik tumačio u filmu "The Batman" Matta Reevesa. Farrellova nevjerojatna fizička preobrazba i gluma glumcu su donijele odobravanje kako kritike tako i publike. Upravo njemu je, stoga, uloga negativca Pingvina (DC Comics) povjerena i u najavljenoj istoimenoj seriji, čija radnja slijedi događaje blockbustera Matta Reevesa iz 2022. godine, piše Variety.

U traileru, koji je u 18 sati pregledan više od milijun i tristo tisuća puta, Pinvin pažnju zaokuplja monologom o epizodi iz vlastita djetinjstva, koja je na tada mladog Cobblepota, očito ostavila neizbrisivi trag.

"Kada sam bio mali, postojao je jedan gangster; prava stara škola. Rex Calabrese. Bio je faca. Pomagao je ljudima. Vidio bi te na ulici i pozvao. Kada sam imao oko četrnaest godina, doživio je infarkt i umro s cigarom u ruci. U mom kvartu u njegovu su čast organizirali paradu. Je*enu paradu. Nije to bilo ništa fancy, ali bio je znak pažnje, izraz ljubavi, njegovog značaja. Možete li zamisliti da vas se tako pamti?", pita se Pingvin.

Uz Farrella, u ulozi Sofije, kćeri zloglasnog mafijaškog bossa Carminea Falconea, pojavljuje se Cristin Milioti, Carmineova sina Alberta glumi Michael Zegen, dok je Clancy Brown Salvatore Maroni, jedan od bivših vodećih gangstera Gothama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2024 15:21