FANOVI U EKSTAZI

Stigla je konačna potvrda, stiže nam nastavak filmskog hita ‘Gladijator‘!

Russell Crowe u Gladijatoru
 Dreamworks/Universal Pictures/Afp/Profimedia
Čim završim s Napoleonom, bit ću spreman za povratak u stari Rim - rekao je glasoviti redatelj za Empire.

Ono o čemu se dugo šuškalo, sada je potvrđeno - početkom 2022. godine Ridley Scott kreće s pripremama za snimanje "Gladijatora 2".

- Već imam gotov scenarij za nastavak filma. Čim završim rad na filmu 'Kitbag', bacam se na snimanje 'Gladijatora 2' - rekao je Ridley Scott (83) u razgovoru za Empire, najavljujući tako nastavak filmskog hita iz 2000. godine u kojem je glavnu ulogu imao Russell Crowe koji je igrao generala Maksima Decidija Meridija, prijatelja cara Marka Aurelija, kojeg izdaje i ubija njegov ambiciozni sin Komod. Film u kojem se Maksim probija kroz gladijatorsku arenu kako bi osvetio ubojstvo svoje obitelji i cara osvojio je prije 21 godinu pet Oscara, uključujući onog za najbolji film.

Nastavak kultnog filma najavljuje se godinama, a strani mediji nagađaju da će se filmska priča fokusirati na Luciusa, Lucillina sina, kojeg je u "Gladijatoru" igrala Connie Nielsen. Lucius je nećak Komoda (2000. godine igrao ga je Joaquin Phoenix), rimskog vođe kojeg je ubio Maximus, a "Gladijator 2" pratit će što se s Luciusom zbiva kad odraste. Inače, Luciusa je prije 21 godinu glumio Spencer Treat Clark, no nije poznato hoće li glumac igrati i odraslog junaka.

Ridley Scott zasad ne želi otkrivati detalje, a sve će biti jasnije krajem godine, kad neumorni redatelj završi ostale filmske projekte. A nije da ih manjka. Jer Scott će, za početak, već ovog mjeseca predstaviti film "House of Gucci" s Lady Gagom, Adamom Driverom, Alom Pacinom i Jaredom Letom. Lady Gaga je u tom filmu Patrizia Reggiani, "crna udovica" koja je optužena za planiranje ubojstva supruga Maurizija Guccija (Driver), unuka slavnog osnivača modne kuće Gucci.

Potom u studenome Scott ima premijeru filma "The Last Duel", povijesnog spektakla smještenog u 14. stoljeće, u kojem glume Matt Damon i Ben Affleck. Nakon toga redatelj će se posvetiti filmu "Kitbag" u kojem Joaquin Phoenix igra Napoleona Bonapartea, a Jodie Cormer njegovu Josephinu. Kad sve to pozavršava, Scott će se posvetiti "Gladijatoru 2".

- Čim završim s Napoleonom, bit ću spreman za povratak u stari Rim - rekao je glasoviti redatelj za Empire.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 10:13