PRIPREMITE SE!

Stiže serija koju željno čekaju svi fanovi ‘Igre prijestolja‘, vraća li se šušur u Dubrovnik?

Game of Thrones screens
EW prenosi kako se premijera serije "Kuća zmaja" planira za 2022. kada će korona, nadaju se svi, biti samo ružno sjećanje

Streaming giganti jači su od korone. Usred smo polaganog propadanja kina diljem planete, ali Netflix, HBO i Amazon velikom brzinom štancaju nove projekte.

Jučer su procurile i svježe informacije oko početka produkcije na novoj seriji "Igre prijestolja". Riječ je o prequelu "Kuća zmaja", a HBO je zasad naručio jednu sezonu od deset epizoda. Unatoč komplikacijama s pandemijom, restrikcijama na filmskim setovima i rastu broja zaraženih jučer je počeo i odabir glavnih glumaca za "Kuću zmaja".

image
Game of Thrones screens

Kako ekskluzivno prenosi Entertainment Weekly, traže se glumci koji će utjeloviti glavne likove Kralja Viserysa, princezu Rhaenyru Targaryen i Kraljicu Alicent Hightower, sve redom junake iz Martinove knjige "Vatra i krv" koja će poslužiti kao predložak za novu seriju.

Knjiga pokriva period od 150 godina, a radnja se događa 300 godina prije događaja koje smo gledali u originalnoj seriji. Centralni događaj trebao bi biti veliki građanski rat koji je gotovo uništio Westeros.

image
Game of Thrones screens zmajevi

Autori nove serije su Ryan Condal, poznat po seriji "Kolonija" i Miguel Sapochnik, redatelj hvaljenih epizoda originala "Borba kopiladi" i "Zimski vjetrovi". Sapochnik će ujedno režirati pilot epizodu.

image
Game of Thrones screens promo osma sezona

Ovime je definitivno potvrđeno kako još jedna serija smještena u GoT univerzum, "Bloodmoon" nikad neće ugledati svjetlo dana. U njoj je trebala glumiti Naomi Watts, lani je u tajnosti snimljena jedna epizoda, ali očito rezultati nisu bili dobri, pa se od te serije odustalo.

image
Dubrovnik, 240914.
Jutros je poceo nastavak snimanja HBO serije Game of Thrones na dubrovackim zidinama.
Na fotografiji: glumica Lena Headey.
Foto: Tonci Plazibat/CROPIX
Tonci Plazibat/Cropix

EW prenosi kako se premijera serije "Kuća zmaja" planira za 2022. kada će korona, nadaju se svi, biti samo ružno sjećanje. Prema trenutnim informacijama prva klapa trebala bi pasti početkom iduće godine u Velikoj Britaniji i Španjolskoj, a možemo se samo nadati da će se dio serije snimati i kod nas. Možda ekipa ponovno stigne u Dubrovnik, koji je i danas GoT fanovima nezaobilazno odredište.

image
Tonci Plazibat/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:18