POLIMAC PREPORUČUJE

Što se sve može dogoditi nakon benigne svađe u prometu: Pogledajte ovu seriju, veliki je hit!

Ali Wong u seriji Beef

 Netflix/Youtube/
Streaming gigant rijetko radi serije koje nisu žanrovski čvrste pa je uspjeh ove opuštene priče o životu i ljudima tim značajniji

Za volan nemojte sjesti ako ste ljuti. Zlata vrijedan savjet, ali - kako ga poslušati kada nam se zamuti? Kad izgleda kao da nemamo vremena stati i razmisliti dvaput? Kad smo, naprosto, ljuti i nema nam tko pomoći?

Vlasnica šminkerske cvjećarne za bogate Kōyōhaus Amy Lau (Ali Wong) u svoj je bijeli luksuzni SUV sjela ljuta jer nikako ne uspijeva proniknuti u um Jordan (Maria Bello), vlasnice lanca trgovina za uređenje doma Forsters, koja želi kupiti njezinu cvjećarnu.

Građevinar i majstor opće prakse koji jedva spaja kraj s krajem, Danny Cho (Steven Yeun) istog je dana u svoj trošni, ali pouzdani kamionet također sjeo ljut. Njegov mlađi brat Paul (Young Mazino) život planira oko obveza prema videoigrama i izlascima te mu baš nije od pomoći.

Ne znajući kako da se iskobelja, Danny u Forstersu kupi nekoliko roštilja i detektor za ugljični monoksid. Naime, na internetu je doznao da je trovanje "najbezbolniji" način za trajno napuštanje svijeta. Nakon nešto kolebanja, Danny ipak odluči još jednom pokušati od svoga života napraviti nešto te ode u Forsters vratiti što je kupio.

Djelatnik trgovine ga na blagajni zatraži račun, no Danny ga nikako ne može naći. Njih se dva malo pokoškaju i majstor iz trgovine izađe - ljut.

U svoj kamionet utrpa nesretne roštilje te upali motor i krene izlaziti sa parkirnog mjesta. Nakon što se pomakne, ma ni metar, iza njega se nacrta Amy u svom SUV-u. Danny stane i potrubi, no ova se ne miče. Danny nastavi prosvjedovati i Amy se konačno makne. Međutim, umjesto da se raziđu uz malo Dannyjeve srdžbe, Amy mu kroz prozor pokaže srednji prst i udalji se s parkinga. Dannyju to ne sjedne dobro i krene za njom kako bi joj rekao sve što je ide.

Spomenuti je konflikt ishodišna točka nove Netflixove serije Beef, odnosno Zavada. Njezin je autor Lee Sung Jin redatelj interesantne serije Undone, a u novoj epizodi serijala Polimac preporučuje, kritičari Jutarnjeg Nenad Polimac i Damjan Raknić raspravljaju o njezinom neočekivanom uspjehu i važnim životnim lekcijama koje su utkane u njezinu priču.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:42