POGODIO ODGOVOR

Student FER-a na ‘Milijunašu‘ odustao na pitanju od 250 tisuća kuna, biste li znali točan odgovor?

Tko želi biti milijunaš

 HRT
Jan Furlan, student iz Siska, stigao je do pitanja za 250.000 kuna i na njemu odustao, no na kraju je ponudio točan odgovor

Na "vrućem" stolcu kviza "Tko želi biti milijunaš?" našao se Jan Furlan, student iz Siska. Jan je stigao do pitanja za 250.000 kuna i na njemu odustao, a Frane idućega četvrtka, bez pomoći džokera, otvara ključno pitanje za prelazak drugoga praga.

Jan Furlan (24) student je pete godine elektrotehnike na FER-u, a pomoć džokera "pola-pola" zatrebala mu je na 9. pitanju o kemijskom elementu otkrivenom zahvaljujući uočenoj nepoznatoj liniji pri spektralnoj analizi. Džokerom su mu u suženu izboru ponuđenih odgovora ostali litij i helij, a ispali bizmut i natrij. Odlučivši se za helij, Jan je osvojio 16.000 kuna.

Za prelazak drugoga praga natjecatelj je trebao odgovoriti kontrolira li Kina, Singapur, Luksemburg ili pak Norveška najveći državni fond na svijetu s imovinom vrijednom više od bilijun dolara. Upotrijebio je džokera "zovi" koji je ustvrdio kako bi, mora li reći, njegov odabir, iako nije siguran, bila Kina. Jan je zatim zatražio i mišljenje znalaca. Josip je istaknuo da mu se, unatoč prvobitnoj asocijaciji na Kinu, kao točan odgovor ipak nameće Norveška.

Siščanin Jan srećom ga je poslušao pa je uspio otvoriti sljedeće filmsko pitanje za 64 tisuće kuna. Znao je da u ostvarenju iz 2019. godine holivudski veteran Robert De Niro nije glumio s ostalom trojicom - slavnim Leonardom DiCaprijem, Bradom Pittom i Alom Pacinom.

Znao je i da je vjerojatnost da će pogađanjem biti ponuđen točan odgovor u igri "Najbrži prst" oko četiri posto pa mu je taj odgovor donio 125 tisuća kuna.

Gdje je bio planinar koji je vidio kanjon Nevidio, glasilo je pitanje za dvostruko viši iznos na kojemu je Jan naposljetku odustao. Između Slovenije, Bosne i Hercegovine, Italije i Crne Gore, odabrao bi, naglasio je, Crnu Goru, i - bio bi u pravu, prenosi HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:50