SJAJAN NASTUP

Student iz Šibenika u zadnjoj je sekundi pobijedio svih petero lovaca i osvojio 20.000 eura u Superpotjeri

Petar Vrvilo

 Screenshot Hrt/
Nakon točna odgovora da naziv "peta kolona" potječe iz Španjolskoga građanskog rata preostala mu je sekunda vremena...

U drugom izdanju novoga HRT-ovog kviza Superpotjera fantastičan nastup ostvario je prvi ovotjedni natjecatelj, student kemije Petar Vrvilo. Šibenčanin je pobijedio svih petero lovaca osvojivši 20.000 eura. U večerašnjoj emisiji nije bio usamljen u pobjedi nad supertimom - Pavao Crnko iz Sunje kraj Siska u brzopoteznoj je igri protiv četvero lovaca osvojio 15.000 eura. Za preostalo dvoje natjecatelja protivničke snage bile su prejake.

Kako piše HRT, Petar Vrvilo, student četvrte godine kemije na zagrebačkom PMF-u u prvom je krugu osigurao iznos od 1000 eura. U njemu voditelj Joško Lokas postavlja najviše pet pitanja s višestrukim izborom, a svaki točan odgovor donosi 500 eura. Petar je ponudio netočan odgovor na treće pitanje rekavši kako ljudska ključna kost najviše nalikuje na slovo K, umjesto na slovo S.

Potom je slijedio drugi krug, uzbudljiva brzopotezna igra protiv lovaca. Vrijeme s kojim raspolaže natjecatelj iznosi 60 sekundi, identično maksimalnom vremenu kojim bi mogli raspolagati i lovci. Ljubitelj pub kvizova koji se u posljednje vrijeme, kako kaže, malo i politički aktivirao ušavši u jednu stranku, potom je dobio ponude lovaca u novčanom iznosu i sekundama koje traže za svoju igru. Od četiri mogućnosti - borbe s dva, tri, četiri ili petero lovaca Petar je odabrao najtežu – borbu s "petorkom" za iznos od 20.000 eura i 58 sekundi koje je supertim zatražio.

Petar je jednostavno briljirao. Naime, nakon točna odgovora da naziv "peta kolona" potječe iz Španjolskoga građanskog rata preostala mu je sekunda vremena, dok su posljednje dvije lovcima bile nedovoljne za čuti pitanje odnosno ponuditi odgovor.

O ovome će se pričati!, bio je oduševljen Lokas, a nisu izostale ni čestitke protivničkoga tima. Krešo je ustvrdio kako je Petar pokazao jednu rijetkost – da je političar s kičmom. Naime, mladi je student rekao da se učlanio u jendu stranku.

- Ja sam bez riječi što se rijetko u stvari dešava u našim kvizovima, istaknuo je Dean Kotiga te dodao: - Apsolutno svaka čast! Naklon do poda... Mladost, drčnost, samouvjerenost, brzina reagiranja, znanje, hrabrost - super!

U večerašnjem kvizu lovce je također pobijedio i Pavao Crnko osvojivši 15.000 eura. Pavao je završio Ekonomski fakultet u metropoli, a s obitelji živi i radi u Sunji kraj Siska. U slobodno vrijeme dio je ekipe koja sudjeluje na lokalnim pub kviz natjecanjima, a nekoliko puta bili su, kaže, i na državnom prvenstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2023 05:12