StoryEditor
POREMEĆENI RITAM

Svečanost dodjele Golden Globes službeno odgođena za 28. veljače 2021. zbog pandemije

Dodjeljivati u vikendu koji je isrva bio predviđen za dodjelu Oskara, a ta je svečanost već pomaknuta na 25. travnja.
Joaquin Phoenix
 Jen Lowery/Mega/The Mega Agency/Profimedia

Svečana dodjela filmskih nagrada Golden Globes održat će se 28. veljače 2021., a ne u siječnju kako je uobičajeno, objavili su organizatori u ponedjeljak.

Nagrade Golden Globes tako će se dodjeljivati u vikendu koji je isprva bio predviđen za dodjelu Oskara, a svečanost njihove dodjele već je pomaknuta na 25. travnja.

Redoviti ritam holivudske filmske industrije potpuno je poremećen zbog pandemije koronavirusa koji je ispraznio kinodvorane tijekom tri mjeseca.

Akademija za filmsku umjetnost koja organizira dodjelu Oskara najavila je prošli tjedan da će ublažiti kriterije kako bi omogućila da za nagradu konkurira mnogo više filmova koji su objavljeni na filmskim platformama.  

Također je 'rastegnula' razdoblje do kojeg filmove moraju stići u kinodvorane kako bi mogli ući u utrku za nominaciju. Rok je s 31. prosinca 2020. pomaknut na 28. veljače 2021.

Većina američkih kinodvorana zatvorena je i brojna su snimanja stala u samom Los Angelesu ili drugdje u svijetu u strahu od novog vala epidemije covid-19.

I organizatori svečanosti dodjele drugih filmskih nagrada, primjerice britanske Bafte, najavili su odgode za 2021. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2020 21:08