STREAMING

Sylvester Stallone konačno je snimio superherojski film, koji uopće nije loš

Film Samaritan

 Imdb/
U ‘Samaritanu‘, vremešni Sly tumači ulogu bivšeg superheroja koji se krije pod pseudonimom smetlara Joea Smitha

Bez ikakvog razmišljanja, osamdesete su u povijest zapisane kao desetljeće velikih akcijskih filmova i još većih akcijskih zvijezda - Arnold Schwarzenegger, Dolph Lundgren, Jean Claude van Damme, već svi u svojim poznim godinama, odlučili su uzeti stanku od glume i natjecanja tko će u svom filmu baratati većim oružjem, upucati više neprijatelja, pokazati više mišića i prouzročiti veću eksploziju. Baš kao u inat svojim kolegama iz osamdesetih, godine su očito samo broj zvijezdi "Rockyja", "Ramba" i "Cobre", legendarnom Sylvestreu Stalloneu.

Iako njegovo ime puni portale zbog rastave s dugogodišnjom suprugom, Stallone na Amazon Prime streaming servisu ima novi film kojem ne nedostaje akcije. U "Samaritanu", vremešni Sly tumači ulogu bivšeg superheroja koji se krije pod pseudonimom smetlara Joea Smitha. Kao i obično, skrivanje identiteta ne potraje dugo. Jednom kada tinejdžer po imenu Sam, kojeg glumi Javon "Wanna" Walton, poznat po ulozi u "Euphoriji", shvati da je njegov smetlar bivši superheroj, Sam vrši pritisak na svog idola i nagovara ga da se vrati borbi protiv kriminala. Dok kritičari nisu dobro prihvatili premisu ovog filma i nazvali ga "sporim", filmofili diljem interneta hvale film i Stalloneov performans. Obožavateljima akcijskih filmova u stilu osamdesetih ovaj će se film svidjeti, jer je jednostavan, a opet na podosta zanimljiv i zabavan način pruža drugačiji pogled na klišeje superherojskih filmova koji su dobrom dijelu publike već dojadili.

"Samaritan" ne pokušava biti ništa posebno niti se ne shvaća u potpunosti ozbiljno, no 76-godišnji Stallone mu pridaje određenu dozu autentičnosti i ljudskosti koja se rijetko viđa u tom žanru. Za promjenu, lijepo je pogledati film o superjunaku koji stoji sam za sebe i za kojeg ne morate pogledati nekoliko ostalih srodnih filmova da bi ga razumjeli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:45