WORKIN‘ MOMS

Teme kojima se bavi hit serija na Netflixu su pobačaj, bračna kriza, problemi pri zbližavanju s djetetom...

Serija Workin Mums

 Cbc/Netflix
Priča je nastala kao rezultat stvarnih iskustava glavne glumice Catherine Reitman

Kako majke balansiraju nekoliko važnih aspekata vlastita života istražuje kanadski sitcom "Workin' Moms". Šesta se sezona ove serije, koja se pojavila posljednji tjedan, u samo nekoliko dana prometnula u najgledanije sadržaje.

Premijerno prikazana 2017. godine na kanadskom CBC Televisionu, a od treće sezone globalno dostupna i na Netflixu, ova humoristična serija ima jednostavan koncept: prati skupinu zaposlenih majki i njihovu svakodnevnicu. Priča koja se proteže već kroz šest sezona u početku nam predstavlja kompleksnu svakodnevicu četiri majke ispunjenu raznoraznim izazovima s djecom, partnerima i kolegama na poslu.

Kate Foster (Catherine Reitman) je stručnjakinja za odnose s javnošću koja se netom vratila na posao nakon devetomjesečnog porodiljnog dopusta. Njena dugogodišnja prijateljica i psihijatrica Anne Carlson (Dani Kind) ponovno je trudna iako je nedavno dobila dijete. Frankie Coyne (Juno Rinaldi) bavi se nekretninama i bori s postporođajnom depresijom, a Jenny Matthews (Jessalyn Wanlim) je informatičarka koja, na veliko nezadovoljstvo muža Iana, oklijeva pri povratku na posao.

Junakinje dočaravaju svijetle i tamne momente u životu zaposlenih majki, a gledatelj prati sinusoidnu krivulju njihovih uspona i padova (uključujući pobačaj, bračnu krizu, probleme pri zbližavanju s djetetom...).

Serija, smatra Vox, predstavlja pomalo zastrašujuće i neugodne situacije s kojima se ove majke susreću pod budnim okom društva koje im nameće nedostižne standarde:

"Ove zaposlene majke nisu uvijek dopadljive i definitivno nisu nesebične, no barem se ne predaju, a to je možda najiskreniji put koji serija o roditeljstvu može odabrati", piše Vox koji kaže da je priča nastala kao rezultat stvarnih iskustava glavne glumice Catherine Reitman ("Black- ish", "Uvijek je sunčano u Philadelphiji"). Ideja se, dakle, rodila iz autentičnih unutarnjih borbi i frustracija jedne majke.

Reitman je, inače, zaposlila tim (scenaristica, glavna kamermanka i sl.) koji se sastojao isključivo od žena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:00