NOVA SERIJA

THE TERROR Svjetska premijera otoka Paga okovanog snijegom i ledom u produkciji Ridleyja Scotta

'The Terror'
 

U četvrtak, 29. ožujka na kabelskom kanalu AMC svjetsku će premijeru imati nova serija u produkciji Ridleyja Scota The Terror koja je u travnju 2017. godine snimana na otoku Pagu, javlja HAVC. Hrvatski gledatelji prvu će epizodu moći pogledati s početkom u 22 sata.

Na projektu je bilo angažirano 208 domaćih filmskih djelatnika, od čega 57 statista. Snimanje serije The Terror u Hrvatskoj je realizirano kroz mjere poticaja Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC), a trajalo je od 3. do 30. travnja 2017. godine, ukupno 23 snimajućih dana. Domaći servisni producent bio je Ambasada film.

Serija The Terror inspirirana je istinitom pričom te zasnovana na istoimenom romanu Dana Simmonsa, a prati Kraljevsku pomorsku ekspediciju u opasnoj potrazi za arktičkim Sjeverozapadnim prolazom.

Stvarna ekspedicija, organizirana 1845., izazvala je brojne spekulacije jer je više od 120 članova posade nestalo pod nerazjašnjenim okolnostima. Poslije gotovo 175 godina brodove su slučajno pronašle arktičke istraživačke grupe 2014. i 2016. godine.

Izvršni producenti serije The Terror su Ridley Scott, David Kajganich i Soo Hugh, a glavne uloge tumače Jared Harris kao kapetan Francis Crozier, Tobias Menzies kao kapetan James Fitzjames te Ciarán Hinds kao Sir John Franklin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2022 03:38