FANTASTIČNA SERIJA

Tko zaluta u ovo ukleto mjesto u srcu Amerike, iz njega ne može izaći

Harold Perrineau, Ishodište 2022, Brad Turner, Jack Bender, Jeff Renfroe 

 Epix - Album/Album/Profimedia/Epix - Album/album/profimedia
Možda bi bilo lakše da noću ne tumaraju utvare slične živim mrtvacima i likvidiraju sve nepažljive žitelje...

Netflix je povećao svoju ponudu otkupljivanjem gotovih serija koje su prije godinu-dvije emitirale druge streaming platforme. Tako su sa Epixa nabavili "Ishodište" (From), za čiju se drugu sezonu pobrinuo MGM+, a treća sezona zasad još nije nigdje emitirana. U pitanju je spretno napravljena fantastika o ukletom mjestu negdje u srcu Amerike, u njega zalutaju slučajni namjernici ali je nevolja što iz njega nikako ne mogu izaći.

Mještani su se već navikli da žive u vremenskoj "rupi", tu imaju blagovaonicu, komunalnu zajednicu, pojedinačne zgrade, pa čak i crkvu, jedino nema televizije, radija, telefona i svih čuda moderne tehnike. Nitko baš nije oduševljen što tu mora živjeti, no kad nema druge, i ovdje je podnošljivo. Možda bi bilo lakše da noću ne tumaraju utvare slične živim mrtvacima i likvidiraju sve nepažljive žitelje, no tko se pridržava pravila neće nastradati.

U prvoj sezoni dominiraju friške pridošlice koje se nikako ne mogu pomiriti s time da će u toj zabiti morati provesti svoj vijek, ali ni veterani im previše ne olakšavaju suživot. Među izvršnim producentima su braća Russo, nekoć Marvelove uzdanice, što je solidna preporuka, a glumačka postava je krajnje respektabilna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:48