'CITIZEN'

TOM WAITS GLUMI U TV-SERIJI Legendarni glazbenik glumi bizarnog svećenika u režiji laureata Sundancea

LONDON, ENGLAND - OCTOBER 06: Actor Tom Waits attends the "The Imaginarium Of Doctor Parnassus" UK film premiere held at the Empire Leicester Square on October 6, 2009 in London, England. (Photo by Chris Jackson/Getty Images) *** Local Caption *** Tom Waits
 Chris Jackson / 2009 Getty Images

Legendarni američki kantautor Tom Waits nije novak u glumačkom poslu, još od Jima Jarmuscha i njegovog filma 'Pod udarom zakona' (1986) ili kasnije u 'Coffee and Cigarettes', a pojavio se i kod Francisa Forda Coppole u filmu 'The Outsiders', kao i u 'Draculi' istog redatelja. Vidjeli smo ga i u 'Imaginariumu Doktora Parnassusa' u režiji "montipajtonovca" Terryja Gilliama.

Od niza šarolikih i bizarnih likova koje je tumačio, nova uloga će po svemu sudeći biti iznimno upečatljiva. Naime, u nadolazećoj seriji 'Citizen' ('Građanin') koju predstavlja Hulu, Waits glumi svećenika nazvanog Cesar koji vodi gerilsku humanitarnu ustanovu upitne legalnosti, a koji je pritom i sam "hodajući anakronizam vrline i zločina".

Redatelj filma 'Me and Earl and the Dying Girl' Alfonso Gomez-Rejon (kojim je na Sundanceu osvojio i nagradu žirija i nagradu publike) režirat će pilot epizodu, ali je i član ekipe izvršnih producenata u kojoj su Nicholas Schutt, Josh Pate, David Kanter, Matt DeRoss i Steve Golin.

Serija je opisana kao mješavina vigilantizma s elementima magijskog realizma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:40