KILLERS OF THE FLOWER MOON

Trailer Scorsesejevog filma na kojem je redatelj ponovno surađivao s Di Caprijem i De Nirom ima već pet milijuna pregleda

Killers of the Flower Moon (2023)
Robert De Niro
Leonardo DiCaprio

 Image Capital Pictures/Film Stills/Profimedia/Image Capital Pictures/film Stills/profimedia
Film se u kinima očekuje najesen, a premijerno je pokazan upravo na Filmskom festivalu u Cannesu.

Novi film kultnog američkog redatelja Martina Scorseseja ("Taksist", "Dobri momci", "Doba nevinosti") premijerno je prikazan na Filmskom festivalu u Cannesu, gdje je festivalsku publiku na nogama držao tijekom devetominutnih ovacija. Znatiželju onih koji će film pogledati jednom kada stigne u kina, zasad primiruje trailer navedenog filma "Killers of the Flower Moon", koji je u dva dana sakupio pet milijuna pregleda na Youtubeu.

Uz Scorsesejevog protežea Leonarda Di Caprija, s kojim je redatelj prije gore navedenog projekta surađivao čak šest puta, u "Aviatoru", "Bandama New Yorka", "Pokojnima", "Shutter Islandu", "Vuku s Wall Streeta" i kratkom filmu "The Audition", u filmu glumi i filmska legenda Robert De Niro, čija karijera broji još više suradnji sa slavnim redateljem od Di Caprijeve. De Niro je glumio u čak jedanaest Scorsesejevih filmova, među kojima se ističu "Taksist", "Razjareni bik", "Dobri momci" te "Rt straha".

Zvjezdanu listu Scorsesejeve prve kriminalističke western drame upotpunjuju novopečeni oskarovac Brendan Fraser ("Mumija", "Kit"), Jesse Plemons ("Šape pasje", "Irac") te John Lithgow ("Treći kamenčić od Sunca"), no ona se ne zadržava samo na glumačkim imenima. Cijenjeno je i ono scenarista Erica Rotha, koji je za Oscara nominiran čak šest puta, za filmove "Forrest Gump", "Probuđena savjest", "Munich", "Neobična priča o Benjaminu Buttonu", "Zvijezda je rođena" (2018.) te "Dina".

"Killers of the Flower Moon" temelji se na istoimenom publicističkom djelu američkog novinara Davida Granna koje obrađuje seriju ubojstava pripadnika domorodačkog naroda Osage (Osage Nation) u okrugu Osage u saveznoj državi Oklahomi dvadesetih godina dvadesetog stoljeća. Naime, kada je na njihovoj zemlji pronađena nafta, a stanovništvo je uživalo u raznim luksuzima, u Osageu se zaredao niz ubojstava. Kako se broj ubojstava alarmantno povećavao, zapamćeni ravnatelj FBI-ja J. Edgar Hoover je istragu slučaja povjerio teksaškom rangeru Tomu Whiteu, koji se u filmu pojavljuje u liku Jesseja Plemonsa.

De Niro, s druge strane, utjelovljuje zloglasnog, naposljetku osuđenog, kriminalca Williama Halea, dok Di Caprio igra Haleova nećaka Ernesta Burkharta.

Središnji lik je i onaj Mollie, Ernestove supruge, pripadnice plemena Osage, koji je pripao glumici Lily Gladstone.

Film se u kinima očekuje najesen, a premijerno je pokazan upravo na Filmskom festivalu u Cannesu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:25